Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 23. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 200 ml |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 ml |
|
| 400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 veľký ks |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| 20 ml (tmavý) |
|
| 1 vetvička |
|
| 150 g |
|
| 75 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom a pridáme balzamikový ocot. Osolíme podľa chuti a pridáme lístky tymianu. Necháme zovrieť a vložíme kolieska cibule. Stíšime plameň na minimum a varíme cibuľu do zmäknutia.
- 2
Z múky, vajca a masla vypracujeme krehké cesto so štipkou soli. Pomocou valčeka rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska do formičiek. Do každej formičky s cestom vložíme koliesko cibule s tekutinou. Pečieme 12 minút pri 180 °C.
- 3
Na masle speníme šalotku a zalejeme bielym vínom. Pridáme vývar a necháme zovrieť. Potom prilejeme smotanu a necháme variť asi 15 minút na miernom ohni. Pridáme bryndzu a varíme ďalších 5 minút. Rozmixujeme dohladka, ochutíme čiernym korením, podávame s cibuľovým tarte tatin a pažítkou.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu