Bryndzová polievka
Bryndzová polievka

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 23. mája 2018
Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 ml
100 g
50 g
50 ml
400 ml
1 veľký ks
200 ml
50 g
20 ml (tmavý)
1 vetvička
150 g
75 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom a pridáme balzamikový ocot. Osolíme podľa chuti a pridáme lístky tymianu. Necháme zovrieť a vložíme kolieska cibule. Stíšime plameň na minimum a varíme cibuľu do zmäknutia.

  2. 2

    Z múky, vajca a masla vypracujeme krehké cesto so štipkou soli. Pomocou valčeka rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska do formičiek. Do každej formičky s cestom vložíme koliesko cibule s tekutinou. Pečieme 12 minút pri 180 °C.

  3. 3

    Na masle speníme šalotku a zalejeme bielym vínom. Pridáme vývar a necháme zovrieť. Potom prilejeme smotanu a necháme variť asi 15 minút na miernom ohni. Pridáme bryndzu a varíme ďalších 5 minút. Rozmixujeme dohladka, ochutíme čiernym korením, podávame s cibuľovým tarte tatin a pažítkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: