Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. mája 2018
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 g
100 ml
100 g
1 ks
Fazuľové pyré:
700 g
400 g
1 hlavička
50 g
150 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou. Pridáme nasiaknuté slivky. Kuracie prsia narežeme a naplníme slivkovou náplňou. Osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s olejom, prihodíme tymian a upečieme domäkka.

  2. 2

    Fazuľové pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Celú hlavičku cesnaku rozrežeme na polovice a upečieme na olivovom oleji v rúre (asi 30 minút). Potom strúčiky vytlačíme zo šupky a rozotrieme na pastu. Pastu pridáme k uvareným scedeným zemiakom a roztlačíme. Pridáme scedenú fazuľu, maslo, mlieko a rozmixujeme na pyré. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Orestované kuracie prsia naplnené slivkami nakrájame na plátky, rozložíme na pyré a polejeme výpekom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: