Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou. Pridáme nasiaknuté slivky. Kuracie prsia narežeme a naplníme slivkovou náplňou. Osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s olejom, prihodíme tymian a upečieme domäkka.
- 2
Fazuľové pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Celú hlavičku cesnaku rozrežeme na polovice a upečieme na olivovom oleji v rúre (asi 30 minút). Potom strúčiky vytlačíme zo šupky a rozotrieme na pastu. Pastu pridáme k uvareným scedeným zemiakom a roztlačíme. Pridáme scedenú fazuľu, maslo, mlieko a rozmixujeme na pyré. Dochutíme soľou.
- 3
Orestované kuracie prsia naplnené slivkami nakrájame na plátky, rozložíme na pyré a polejeme výpekom.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu