Zubáč v kapustnom liste so zelerovým pyré
Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 16. októbra 2018
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 16. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najskôr oddelíme 4 listy z kapusty. Dáme ich do vriacej osolenej vody, varíme asi 10 minút, vyberieme a dáme do studenej vody. Zubáča marinujeme v olivovom oleji s cesnakom, tymianom, so soľou a s mletým čiernym korením.
- 2
Potom zubáča zabalíme do šunky a do kapustového listu. Opekáme na grilovacej panvici do zlatohneda asi 3 minúty z každej strany.
- 3
Zeler nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a varíme v osolenej vode domäkka. Po asi 5 minútach varenia pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sa uvaria domäkka, scedíme vodu, pridáme maslo, kyslú smotanu a roztlačíme na kašovitú zmes. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Tiež pečený zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu