Pstruh plněný houbami – Pstruh s hubovou plnkou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. októbra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Na masle osmažíme najemno nakrájanú šalotku a cesnak. Pridáme huby a vetvičku tymianu. Restujeme, až kým sa neodparí voda. Huby dochutíme soľou, korením, nasekaným ligurčekom a petržlenovou vňaťou. Hubovú zmes necháme ochladnúť.
- 2
Očistené pstruhy umyjeme a osušíme. Brušnú dutinu vystelieme slaninou a vložíme hubovú zmes. Na dostatočne veľkej panvici ryby opečieme a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 10 minút pri 170 °C.
- 3
Hotové pstruhy podávame s listovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou a kvalitným olejom.
Tiež plnený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu