Tatarák z húb s domácimi hriankami
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 16. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
400 g čerstvé (dubáky, suchohríby, šampiňóny) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 PL nasekaný |
|
|
|
10 ml |
|
|
|
2 PL |
|
40 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Domáci chlieb: | |
1 kg |
|
250 g |
|
2 ks |
|
40 g |
|
500 ml |
|
štipka |
|
na potretie |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.
- 2
Potom pridáme rozšľahané vajíčko, horčicu, trošku worcesterskej omáčky, citrónovej šťavy, všetko spolu premiešame a nasekáme celú zmes najemno. Podávame s najemno nakrájaným pórom a červenou cibuľou, ktorú skaramelizujeme, zalejeme červeným vínom a necháme zredukovať a odstáť, a s domácimi cesnakovými hriankami.
- 3
Domáci chlieb: Všetky suroviny spolu premiešame, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na približne dve rovnaké časti a vložíme do vymastených foriem, potrieme žĺtkom, dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Chlieb nakrájame, opečieme na masle dozlatista. Hrianky potrieme cesnakom.
Tiež tatarák:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu