Hubový tatarák
Hubový tatarák

Tatarák z húb s domácimi hriankami

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 16. júla 2018
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g čerstvé (dubáky, suchohríby, šampiňóny)
1 ks
1 strúčik
1 PL nasekaný
10 ml
2 PL
40 g
50 ml
1 ks
2 PL
1 ks
Domáci chlieb:
1 kg
250 g
2 ks
40 g
500 ml
 štipka
 na potretie
 na potretie




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Potom pridáme rozšľahané vajíčko, horčicu, trošku worcesterskej omáčky, citrónovej šťavy, všetko spolu premiešame a nasekáme celú zmes najemno. Podávame s najemno nakrájaným pórom a červenou cibuľou, ktorú skaramelizujeme, zalejeme červeným vínom a necháme zredukovať a odstáť, a s domácimi cesnakovými hriankami.

  3. 3

    Domáci chlieb: Všetky suroviny spolu premiešame, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na približne dve rovnaké časti a vložíme do vymastených foriem, potrieme žĺtkom, dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Chlieb nakrájame, opečieme na masle dozlatista. Hrianky potrieme cesnakom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia