Marinované kačacie prsia s pomarančom

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Marinované kačacie prsia s pomarančomFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Marináda:
80 g
80 g
60 g
20 ml
20 ml
80 g (nakrájaný na plátky)
100 ml
10 g
600 g
1 viazanička
1 viazanička
10 ks
2 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu poriadne premiešame a necháme odležať.

  2. 2

    Prsia vyberieme z marinády, osušíme a dáme na mierne rozpálený gril (150 °C). Pomaly grilujeme stranu s kožou, aby sme odstránili tuk a koža bola pekne zlatistá a chrumkavá, potom opečieme z druhej strany. Odstavíme a necháme mäso odpočívať a dokončiť v grile približne 10 minút.

  3. 3

    Z ošúpaných pomarančov spravíme pomarančové segmenty, reďkovku a jarnú cibuľku nakrájame na jemné kúsky, dozdobíme tymianom a ochutíme soľou a korením.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist