Marinované kačacie prsia s pomarančom
Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Marináda: | |
80 g |
|
80 g |
|
60 g |
|
20 ml |
|
20 ml |
|
80 g (nakrájaný na plátky) |
|
100 ml |
|
10 g |
|
600 g |
|
1 viazanička |
|
1 viazanička |
|
10 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu poriadne premiešame a necháme odležať.
- 2
Prsia vyberieme z marinády, osušíme a dáme na mierne rozpálený gril (150 °C). Pomaly grilujeme stranu s kožou, aby sme odstránili tuk a koža bola pekne zlatistá a chrumkavá, potom opečieme z druhej strany. Odstavíme a necháme mäso odpočívať a dokončiť v grile približne 10 minút.
- 3
Z ošúpaných pomarančov spravíme pomarančové segmenty, reďkovku a jarnú cibuľku nakrájame na jemné kúsky, dozdobíme tymianom a ochutíme soľou a korením.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu