Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom
Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 4. júla 2018
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 4. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak na olivovom oleji, pridáme mangold nakrájaný na 3 cm rezance, osolíme a okoreníme.
- 2
Restujeme maximálne 30 sekúnd, odstavíme z ohňa a pridáme cherry paradajky. Halibuta osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v malom pekáčiku s kockou masla a polovicou citróna. Pred dopečením pridáme marinované artičoky, vyžmýkame šťavu z upečeného citróna a krátko ešte prehrejeme.
- 3
Celkový čas na pečenie ryby by nemal presiahnuť 20 minút. Mangold a šošovicu premiešame, navrch poukladáme kúsky halibuta a artičok a bohato polejeme výpekom.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu