Strukovinový šalát
Strukovinový šalát

Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 4. júla 2018
Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
40 g
3 g
300 g
30 g
80 g
70 g (marinované)
300 g
70 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak na olivovom oleji, pridáme mangold nakrájaný na 3 cm rezance, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Restujeme maximálne 30 sekúnd, odstavíme z ohňa a pridáme cherry paradajky. Halibuta osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme v malom pekáčiku s kockou masla a polovicou citróna. Pred dopečením pridáme marinované artičoky, vyžmýkame šťavu z upečeného citróna a krátko ešte prehrejeme.

  3. 3

    Celkový čas na pečenie ryby by nemal presiahnuť 20 minút. Mangold a šošovicu premiešame, navrch poukladáme kúsky halibuta a artičok a bohato polejeme výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia