Domáca pečeňová paštéta
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml sladké | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks (alebo menšie cibule) | 
                                                             | 
                                                    
| 75 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 vetvičky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 plátky | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na želé: | |
| 200 ml sladké | 
                                                             | 
                                                    
| 1 plátok | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kačaciu pečeň zalejeme vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Smotanu krátko zohrejeme s tymianom, potom vetvičky vyberieme a do smotany pridáme 3 plátky želatíny. Necháme postáť, kým želatína napučí. Smotanu so želatínou zahrajeme a miešame, kým sa želatína nerozpustí.
- 2
 Slaninu a šalotky nadrobno nakrájame, osmažíme a pridáme do smotany. Na panvici pečienku orestujeme doružova na olivovom oleji a orestovanú spolu so smotanou dáme do mixéra a rozmixujeme i dohladka. Podľa chutí osolíme a okoreníme a dáme do čistých pohárov. Necháme vychladnúť.
- 3
 Želé si pripravíme tak, že do vína pridáme plátok želatíny a necháme napučať. Potom víno zohrejeme a miešame, aby sa želatína úplne rozpustila. Keď víno trochu vychladne, zalejeme ním paštétu a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Tiež pečeňová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu