Domáca pečeňová paštéta
Foto: palma
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
150 ml sladké |
|
250 ml |
|
5 ks (alebo menšie cibule) |
|
75 g |
|
3 vetvičky |
|
3 plátky |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
Na želé: | |
200 ml sladké |
|
1 plátok |
|
Postup
-
1
Kačaciu pečeň zalejeme vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Smotanu krátko zohrejeme s tymianom, potom vetvičky vyberieme a do smotany pridáme 3 plátky želatíny. Necháme postáť, kým želatína napučí. Smotanu so želatínou zahrajeme a miešame, kým sa želatína nerozpustí.
- 2
Slaninu a šalotky nadrobno nakrájame, osmažíme a pridáme do smotany. Na panvici pečienku orestujeme doružova na olivovom oleji a orestovanú spolu so smotanou dáme do mixéra a rozmixujeme i dohladka. Podľa chutí osolíme a okoreníme a dáme do čistých pohárov. Necháme vychladnúť.
- 3
Želé si pripravíme tak, že do vína pridáme plátok želatíny a necháme napučať. Potom víno zohrejeme a miešame, aby sa želatína úplne rozpustila. Keď víno trochu vychladne, zalejeme ním paštétu a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Tiež pečeňová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu