Kuracia roláda s kapustovou plnkou
Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 15. októbra 2018
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 15. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
800 g vykostené |
|
12 plátkov (alebo oravská) |
|
400 g |
|
1 ks väčšia |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
2 vetvičky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Navrch rozotrieme roztlačený cesnak a položíme tymian. Dáme do chladničky (najlepšie deň vopred).
- 2
Cibuľu a kapustu pokrájame na malé kocky. Cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme kapustu, osolíme a dochutíme rascou. Dusíme na miernom ohni asi 20 minút, občas podlievame kuracím vývarom alebo vodou. Po udusení necháme vychladnúť.
- 3
Plátky slaniny poukladáme vedľa seba. Položíme na ňu kuracie stehná, potom do stredu dusenú kapustu a všetko zrolujeme do rolády. Pečieme zakryté alobalom pri teplote 170 °C asi 30 minút, potom alobal odstránime a pečieme ďalších 10 minút. Podávať môžeme za tepla i za studena.
Tiež kuracia roláda:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu