Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 16. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, Zobraziť celý popisNikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak v koláčiku... V lete ich mám najradšej čerstvé ako hlavnú surovinu jedál, inokedy aspoň ako svojskú koreninu.
porcie
príprava
Suroviny
Hubové ragú: | |
500 g čerstvé (suchohríby, kuriatka) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
10 ml |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
1 PL nasekaný |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
Placky: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
(alebo jarná cibuľka) |
|
Postup
-
1
Hubové ragú: Najemno nakrájanú šalotku s cesnakom pokrájaným na plátky opečieme na oleji dozlatista. Pridáme očistené a nakrájané huby a necháme variť, kým sa nevyparí všetka voda, čo huby pustili. Osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku, urestujeme a podlejeme červeným vínom. Necháme vyvariť alkohol, pridáme kečup s horčicou a zjemníme predhriatou smotanou, varíme asi 3 minúty. Nakoniec pridáme tymian a čili.
- 2
Placky: Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme hladkú múku, celé vajíčko, roztlačený strúčik cesnaku a ostatné koreniny. Všetko spolu premiešame. Na horúcu panvicu dáme masť, počkáme, kým sa rozpáli, potom opekáme zemiakové placky dozlatista.
- 3
Hotové placky dáme na tanier, pridáme hríbové ragú a dozdobíme pórom alebo jarnou cibuľkou.
Tiež hubové ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu