Na víne dusený králik s kelovým šalátom
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 3. septembra 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 3. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mrkvu nakrájame na kolieska, reďkovky na štvrtinky, šampiňóny na tenké plátky. Kel nakrájame na menšie kúsky a dáme blanšírovať do horúceho vývaru na 3–4 minúty. Kel vyberieme do misy.
- 2
Mrkvu, reďkovku a šampiňóny opečieme na olivovom oleji a pridáme ku kelu. Dochutíme tymianom, soľou a korením.
- 3
Králičie mäso nakrájame, urestujeme s cibuľkou, podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, korením, tymianom a dusíme domäkka. Podávame spolu so šalátom.
Tiež dusený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu