Dusený králik
Dusený králik

Na víne dusený králik s kelovým šalátom

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 3. septembra 2018
Na víne dusený králik s kelovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g (plece)
1 ks stredne veľký
2 ks
8 ks
10 ks
500 ml (alebo zeleninový)
200 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu nakrájame na kolieska, reďkovky na štvrtinky, šampiňóny na tenké plátky. Kel nakrájame na menšie kúsky a dáme blanšírovať do horúceho vývaru na 3–4 minúty. Kel vyberieme do misy.

  2. 2

    Mrkvu, reďkovku a šampiňóny opečieme na olivovom oleji a pridáme ku kelu. Dochutíme tymianom, soľou a korením.

  3. 3

    Králičie mäso nakrájame, urestujeme s cibuľkou, podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, korením, tymianom a dusíme domäkka. Podávame spolu so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia