Chobotnica po portugalsky
Chobotnica po portugalsky

Polvo a lagareiro fotorecept

diamontko - fotkadiamontko, 21. júla 2018
Polvo a lagareiro (fotorecept)
Foto: Diamontko

Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku. Konečne som sa odhodlala kúpiť ju u nás na Slovensku a podla originál portuguese receptu pripraviť. Je úplne božská, mäkučká, lahodná, milujem ju.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
1/2 viazanička
3 ks (menšie)
1 ks (hrubostenná)
5 ks
3 vetvičky
1 hlavička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chobotnicu poriadne umyť, vložiť do hrnca so studenou vodou, pridáme petržlenovú vňať, ošúpanú celú cibuľu, nakrojenú z oboch strán do kríža a privedieme do varu. Varíme 30 minút.

    Polvo a lagareiro (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým uvariť zemiaky v šupke do mäkka. Potom ich trosku spučiť, stlačiť rukou jemne.

    Polvo a lagareiro (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájať zeleninu, rajčiny na mesiačiky, papriku na štvorce, cibuľu na kolieska, cesnak nešúpať, len prepoliť každý strúčik.

    Polvo a lagareiro (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa chobotnica uvarí, vybrať ju z vody, nakrájať na menšie kúsky a dať do pekáča so zeleninou aj zemiakmi. Poriadne poliať olivovým olejom, posoliť, okoreniť, premiešať a navrch dať bobkový list a tymián.

    Polvo a lagareiro (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dať do rúry vyhriatej na 180 °C a piecť neprikryté 35 minút.

    Polvo a lagareiro (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Španielska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu

farbuska
Chobotnicu mám tiež rada - niekedy skúsim tvoj recept. Vyzerá to veľmi chutne. Vďaka zaň.
marika9
Chobotnicu milujem a tento receptík vyzerá výborne. Ukladám a teším sa na ňu.
frezia
Velmi pekne. Na tento sposob sme este nerobili, radi vyskusame.
diamontko
@Frezia @Afataga @Marika9 @Farbuska urcite vyskusajte, dufam, ze bude chutit. mne cas 30 a 30 minut staci, ak si nevsimnem, necham aj o 5 min dlhsie. cim vacsia chobotnica, tym dlhsie treba varit, aspon trosku, alebo rozpolit :-) dajte potom vediet, som zvedava
siisa
Mám veľmi rada chobotnicu, vďaka za pekný recept, vyzerá to veľmi lákavo, už len vyskúšať :)
sochanka
No teda, doteraz sme mali vždy len malé chobotničky do šalátu, ale teda toto vyskúšam. Musí byť super. Ešte len kúpiť chobotnicu. Neviete niekto poradiť, kde ju kúpim?
haji
Zajímavý recept, krásná fota!!
diamontko
@Sochanka (26.7.2018 07:16)

ja kupujem v kauflande v malackach, tam mavaju casto, tiez som videla v Metre, alebo v nejakej specializovanej rybacej predajni :-) drzim palce, aby sa podarila kupit ;-)
robk
Tak toto vyzerá naozaj úžasne...
sochanka
@Diamontko (5.8.2018 15:46)

konečne som ju zohnala a idem ju vyskúšať podľa tohto receptu. Teším sa na niečo exotické :))))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha