Polvo a lagareiro fotorecept
Foto: Diamontko
Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku. Konečne som sa odhodlala kúpiť ju u nás na Zobraziť celý popisMilujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku. Konečne som sa odhodlala kúpiť ju u nás na Slovensku a podla originál portuguese receptu pripraviť. Je úplne božská, mäkučká, lahodná, milujem ju.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Chobotnicu poriadne umyť, vložiť do hrnca so studenou vodou, pridáme petržlenovú vňať, ošúpanú celú cibuľu, nakrojenú z oboch strán do kríža a privedieme do varu. Varíme 30 minút.
-
2
Medzitým uvariť zemiaky v šupke do mäkka. Potom ich trosku spučiť, stlačiť rukou jemne.
-
3
Nakrájať zeleninu, rajčiny na mesiačiky, papriku na štvorce, cibuľu na kolieska, cesnak nešúpať, len prepoliť každý strúčik.
-
4
Keď sa chobotnica uvarí, vybrať ju z vody, nakrájať na menšie kúsky a dať do pekáča so zeleninou aj zemiakmi. Poriadne poliať olivovým olejom, posoliť, okoreniť, premiešať a navrch dať bobkový list a tymián.
-
5
Dať do rúry vyhriatej na 180 °C a piecť neprikryté 35 minút.
ja kupujem v kauflande v malackach, tam mavaju casto, tiez som videla v Metre, alebo v nejakej specializovanej rybacej predajni :-) drzim palce, aby sa podarila kupit ;-)
konečne som ju zohnala a idem ju vyskúšať podľa tohto receptu. Teším sa na niečo exotické :))))