Recepty, kde je strúčik
Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá
nátierka z bryndze a
červenej repy má krásnu
ružovú farbu a je prudko
chutná...
Zeleninové rizoto so slaninou
Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.
Tatarák verzia z avokáda
Po pár originálnych výborných
tatárskych biftekoch ma začala
chytať závislosť, no už
potrebujem zdravšiu ľahšiu
verziu...
Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál
sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...
Pečené kurča s cuketovým rizotom
Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné
spôsoby....
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
Hrášková nátierka s mätou
Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať....
Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi
Už sa mi v kuchyni , , zjesenieva",
pretože som dostala krásnu
doma vypestovanú hokaido
tekvičku...
Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...
Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme
hovädzie mäso nakrájané
na medailóniky a slaninu.
Pražíme spolu s cibuľou asi
3...
Studená šalátová polievka
Zemiaky nakrájame nadrobno,
dáme do osolenej vody,
pridáme korenie, cesnak
a uvaríme.
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme
a vyberieme z každej
lyžicou vnútro,
pokvapkáme olivovým
olejom, osolíme
a okoreníme.
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme
kvások. Preosiatu múku dáme...
Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte
Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli
s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle....
Fattoush (fatuš)
Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale...
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme
nadrobno posekanú šalotku a cesnak.
Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané
huby, podusíme...
Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale –
jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy.
Dodnes sa toho neviem...
Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.
Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným
činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej
dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým
nebom nový rozmer....
Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou
Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme
nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú
mrkvu, pretlačený cesnak a...
Pizzovníky
Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super...
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou
mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance.
Pridáme ovsené vločky, ...
Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené
maslo a vypracujeme...
Žitno-pšeničná chlebovice
Chlebovou polévku s celerovými knedlíčky jsem popsala tady:
https://varecha. pravda. sk/recepty/celozrnna-polevka-chlebova-s-celerovymi-knedl/40153-recept. html
Dnes, u nás klasická už...
Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny
Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...
Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná...

Zeleninové rizoto so slaninou
Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.

Tatarák verzia z avokáda
Po pár originálnych výborných tatárskych biftekoch ma začala chytať závislosť, no už potrebujem zdravšiu ľahšiu verziu...

Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...

Pečené kurča s cuketovým rizotom
Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné spôsoby....

Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....

Hrášková nátierka s mätou
Hrášok rozmrazíme a osušíme a dáme do hlbšej misky. Cesnak pretlačíme, lístky mäty môžeme nakrájať....

Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi
Už sa mi v kuchyni , , zjesenieva", pretože som dostala krásnu doma vypestovanú hokaido tekvičku...

Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...

Studená šalátová polievka
Zemiaky nakrájame nadrobno, dáme do osolenej vody, pridáme korenie, cesnak a uvaríme.

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...

Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte
Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle....

Fattoush (fatuš)
Šťavnatý, výborný salát arabských zemí (Iraq, Jordánsko, Libanon, Palestina, Syrie ale...

Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...

Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...

Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....

Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou
Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a...

Pizzovníky
Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super...

Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...

Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme...

Žitno-pšeničná chlebovice
Chlebovou polévku s celerovými knedlíčky jsem popsala tady: https://varecha. pravda. sk/recepty/celozrnna-polevka-chlebova-s-celerovymi-knedl/40153-recept. html Dnes, u nás klasická už...

Ragú z kuracích srdiečok a zo zeleniny
Kuracie srdcia ponoríme na 30 minút do mlieka. Vyberieme, osušíme a nahrubo nakrájame. Opražíme...

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...