Hovädzí perkelt
Hovädzí perkelt

Perkelt z hovädzej nožiny fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. mája 2019

Náš nedeľný obed

5-6
porcií
130 minút
príprava

Suroviny

600 g (nožina, kližka)
1 PL
1 plátok prerastená
1 ks
3 PL domáce
1 strúčik
2 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu nožinu alebo kližku som umyla, osušila.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na kocky.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Údenú prerastenú slaninu a cibuľu nakrájala na kocky a opiekla.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a spolu podusila, kým sa mäso zatiahlo.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vodou a spolu nechala povariť.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som lečo a pod pokrievkou pomaly varila.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som soľ, korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, paradajkovú šťavu a varila ďalej.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tesne pred dokončením som pridala provensalské korenie a cesnak nakrájaný na drobno a nechala prejsť varom už iba chvíľku.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotový obed som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Já se nechala zlákat už podruhé hovězím krkem, ale kližka je kližka. Pěkný recept a chutný!