Perkelt z hovädzej nožiny fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed
5-6
porcií
porcií
130 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hovädziu nožinu alebo kližku som umyla, osušila.
-
2
Nakrájala na kocky.
-
3
Údenú prerastenú slaninu a cibuľu nakrájala na kocky a opiekla.
-
4
Pridala som mäso a spolu podusila, kým sa mäso zatiahlo.
-
5
Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.
-
6
Podliala som vodou a spolu nechala povariť.
-
7
Pridala som lečo a pod pokrievkou pomaly varila.
-
8
Pridala som soľ, korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, paradajkovú šťavu a varila ďalej.
-
9
Tesne pred dokončením som pridala provensalské korenie a cesnak nakrájaný na drobno a nechala prejsť varom už iba chvíľku.
-
10
Hotový obed som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť
-krk-nožina-líčka
na jazyku radostná pesnička
my dnes darček:
jelenina-
tiež mi toto mäsko pripomína
:-)
U nás je zaužívaný názov guláš pre všetky spôsoby duseného mäsa,ale autorka sa vyzná v maďarskej kuchyni a tam je gulášom polievka - tú dostaneš,keď si v reštaurácii objednáš guláš ☺.
Nemám zýujem vyrývať, lebo na jedle je dôležitá chuť - nie názov, ale guľáš je predsa len čosi iné ............
Ale my sme na Slovensku a že je to guláš o tom sa snáď nebudeme prieť.
Nevzrušuj sa,jediným mínusom tohto receptu je,že keď bude niekto hľadať recept na guláš,tak ho nenájde a ten,kto bude chcieť perkelt,zistí,že uvaril slovenský guláš ☺☺☺.
Ak sa tu niekto vzrušuje , tak to nie som ja , ale nejaká pani s nickom Viera1 ktorá to robí často pretože ona musí mať pravdu vždy ,zrejme aj vtedy keď ju nemá.
CESNAK TAM JE TAKZE JE TO GULAS
CESNAK TAM JE TAKZE JE TO GULAS
Tak to som sa dozvedel veľkú novinku.Keď tam dáte cesnak, tak je to guláš, ked tam cesnak nedáte, tak to je perkelt, či naopak? neviem, terazky som nejaký popletený