Hovädzí perkelt
Hovädzí perkelt

Perkelt z hovädzej nožiny fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. mája 2019

Náš nedeľný obed

5-6
porcií
130 minút
príprava

Suroviny

600 g (nožina, kližka)
1 PL
1 plátok prerastená
1 ks
3 PL domáce
1 strúčik
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Hovädziu nožinu alebo kližku som umyla, osušila.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na kocky.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Údenú prerastenú slaninu a cibuľu nakrájala na kocky a opiekla.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a spolu podusila, kým sa mäso zatiahlo.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vodou a spolu nechala povariť.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som lečo a pod pokrievkou pomaly varila.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som soľ, korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, paradajkovú šťavu a varila ďalej.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tesne pred dokončením som pridala provensalské korenie a cesnak nakrájaný na drobno a nechala prejsť varom už iba chvíľku.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotový obed som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Já se nechala zlákat už podruhé hovězím krkem, ale kližka je kližka. Pěkný recept a chutný!
používateľ nemá avatar
dm
dm
Klixžka je kližka. Ale toto z líčok...
1x radost
radost
áno
-krk-nožina-líčka
na jazyku radostná pesnička
my dnes darček:
jelenina-
tiež mi toto mäsko pripomína
:-)
1x analu
mironi
Perkelt milujem...dotýka sa to mojich totálnych citov...:-)
boxik
Vyzerá to veľmi dobre a zrejme to aj tak chutí,patrí to aj medzi moje top jedlá. Mám iba jednu pripomienku , prečo sa hanbíte nazvať toto skvelé jedlo poctivým a zaužívaným názvom guláš.
viera1
@Boxik (6.5.2019 09:33)
U nás je zaužívaný názov guláš pre všetky spôsoby duseného mäsa,ale autorka sa vyzná v maďarskej kuchyni a tam je gulášom polievka - tú dostaneš,keď si v reštaurácii objednáš guláš ☺.
používateľ nemá avatar
asu
asu
Potešila si ma. Perkelt a paprikáš patrili ku základnym dobrotám mojej drahej mamy a starej mamy. Ku tomu jednoducho niet čo dodať. U nás to síce frčalo s norerlami, ale ani dobrá domáca knedľa nie je na zahodenie.
Nemám zýujem vyrývať, lebo na jedle je dôležitá chuť - nie názov, ale guľáš je predsa len čosi iné ............
boxik
@Viera1 (6.5.2019 09:57)

Ale my sme na Slovensku a že je to guláš o tom sa snáď nebudeme prieť.
viera1
@Boxik (6.5.2019 10:28)

Nevzrušuj sa,jediným mínusom tohto receptu je,že keď bude niekto hľadať recept na guláš,tak ho nenájde a ten,kto bude chcieť perkelt,zistí,že uvaril slovenský guláš ☺☺☺.
boxik
@Viera1 (6.5.2019 10:37)

Ak sa tu niekto vzrušuje , tak to nie som ja , ale nejaká pani s nickom Viera1 ktorá to robí často pretože ona musí mať pravdu vždy ,zrejme aj vtedy keď ju nemá.
izabella929
Na Varechu.sk som začala pridávať recepty v r.2011 a zažila som tu už všeličo a nemám chuť sa vyjadrovať k invektívam.Na slovenskom nete sú tisíce perkeltov a nikomu to neprekáža.
evanaaa
Myslím, že názov perkelt je správny, ak by bol guľáš, chýba mi tam cesnak a a rasca....no, neviem.
zolik
Krasny recept. Taketo ja lubim. Urcite by som si este vypytala za zufanu omacky.
1x haji
klukodvody
Jak je to u nás jednoduché. Je to parádní gulášek s knedlíkem a tak co si víc přát. Mně je úplně jedno jestli perkelt a nebo guláš, ale vypadá a určitě i chutná skvěle.
siisa
Určite výborné jedlo a tá knedľa je úžasná, určite domáca ;)
mathias
@Chrobaktruhlik (6.5.2019 17:53)
Tak to som sa dozvedel veľkú novinku.Keď tam dáte cesnak, tak je to guláš, ked tam cesnak nedáte, tak to je perkelt, či naopak? neviem, terazky som nejaký popletený

rubyrom
Mě je úplně jedno jak se to jmenuje, důležité je jaké to je a já nepochybuji o tom, že chutná skvěle! Nechápu proč musí stále někdo rýpat ! Navařila jsi jako vždy parádně!
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia