Perkelt z hovädzej nožiny fotorecept
Náš nedeľný obed
porcií
príprava
Suroviny
600 g (nožina, kližka) |
|
1 PL |
|
1 plátok prerastená |
|
1 ks |
|
3 PL domáce |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hovädziu nožinu alebo kližku som umyla, osušila.
-
2
Nakrájala na kocky.
-
3
Údenú prerastenú slaninu a cibuľu nakrájala na kocky a opiekla.
-
4
Pridala som mäso a spolu podusila, kým sa mäso zatiahlo.
-
5
Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.
-
6
Podliala som vodou a spolu nechala povariť.
-
7
Pridala som lečo a pod pokrievkou pomaly varila.
-
8
Pridala som soľ, korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, paradajkovú šťavu a varila ďalej.
-
9
Tesne pred dokončením som pridala provensalské korenie a cesnak nakrájaný na drobno a nechala prejsť varom už iba chvíľku.
-
10
Hotový obed som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu