Hovädzí perkelt
Hovädzí perkelt

Perkelt z hovädzej nožiny fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. mája 2019

Náš nedeľný obed

5-6
porcií
130 minút
príprava

Suroviny

600 g (nožina, kližka)
1 PL
1 plátok prerastená
1 ks
3 PL domáce
1 strúčik
2 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu nožinu alebo kližku som umyla, osušila.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na kocky.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Údenú prerastenú slaninu a cibuľu nakrájala na kocky a opiekla.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a spolu podusila, kým sa mäso zatiahlo.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mletú červenú papriku, pomiešala.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vodou a spolu nechala povariť.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som lečo a pod pokrievkou pomaly varila.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som soľ, korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, paradajkovú šťavu a varila ďalej.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tesne pred dokončením som pridala provensalské korenie a cesnak nakrájaný na drobno a nechala prejsť varom už iba chvíľku.

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotový obed som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť

    Perkelt z hovädzej nožiny (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
Vyzerá to veľmi dobre a zrejme to aj tak chutí,patrí to aj medzi moje top jedlá. Mám iba jednu pripomienku , prečo sa hanbíte nazvať toto skvelé jedlo poctivým a zaužívaným názvom guláš.
@Boxik (6.5.2019 09:33)
U nás je zaužívaný názov guláš pre všetky spôsoby duseného mäsa,ale autorka sa vyzná v maďarskej kuchyni a tam je gulášom polievka - tú dostaneš,keď si v reštaurácii objednáš guláš ☺.
používateľ nemá avatar
asu
Potešila si ma. Perkelt a paprikáš patrili ku základnym dobrotám mojej drahej mamy a starej mamy. Ku tomu jednoducho niet čo dodať. U nás to síce frčalo s norerlami, ale ani dobrá domáca knedľa nie je na zahodenie.
Nemám zýujem vyrývať, lebo na jedle je dôležitá chuť - nie názov, ale guľáš je predsa len čosi iné ............
@Boxik (6.5.2019 10:28)

Nevzrušuj sa,jediným mínusom tohto receptu je,že keď bude niekto hľadať recept na guláš,tak ho nenájde a ten,kto bude chcieť perkelt,zistí,že uvaril slovenský guláš ☺☺☺.
@Viera1 (6.5.2019 10:37)

Ak sa tu niekto vzrušuje , tak to nie som ja , ale nejaká pani s nickom Viera1 ktorá to robí často pretože ona musí mať pravdu vždy ,zrejme aj vtedy keď ju nemá.
Na Varechu.sk som začala pridávať recepty v r.2011 a zažila som tu už všeličo a nemám chuť sa vyjadrovať k invektívam.Na slovenskom nete sú tisíce perkeltov a nikomu to neprekáža.
Jak je to u nás jednoduché. Je to parádní gulášek s knedlíkem a tak co si víc přát. Mně je úplně jedno jestli perkelt a nebo guláš, ale vypadá a určitě i chutná skvěle.
Mě je úplně jedno jak se to jmenuje, důležité je jaké to je a já nepochybuji o tom, že chutná skvěle! Nechápu proč musí stále někdo rýpat ! Navařila jsi jako vždy parádně!

Pridaj komentár k receptu: