Bryndzovo-tekvicové posúchy
Foto: palma
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme múku, kvások, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok objemu.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí, vytvarujeme z neho guľky a vyvaľkáme ich do tvaru kruhu. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť.
- 3
V miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Slaninu a tekvicu nadrobno nakrájame. Posúchy v strede stlačíme, naplníme bryndzou, kúskami tekvice a slaniny. Na záver posypeme rascou.
- 4
V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme približne 20 - 30 minút. Roztlačený cesnak rozmiešame s tekvicovým olejom a potrieme ním upečené horúce posúchy.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu