Bryndzové koláče
Bryndzové koláče

Bryndzovo-tekvicové posúchy

palma - fotkapalma, 8. apríla 2019. Komerčný recept.
Bryndzovo-tekvicové posúchy
Foto: palma
4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
60 ml
200 ml
20 g
1 ČL
1 ČL
250 g
3 PL
100 g prerastená
1 strúčik
1 ČL
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme múku, kvások, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok objemu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí, vytvarujeme z neho guľky a vyvaľkáme ich do tvaru kruhu. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť.

  3. 3

    V miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Slaninu a tekvicu nadrobno nakrájame. Posúchy v strede stlačíme, naplníme bryndzou, kúskami tekvice a slaniny. Na záver posypeme rascou.

  4. 4

    V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme približne 20 - 30 minút. Roztlačený cesnak rozmiešame s tekvicovým olejom a potrieme ním upečené horúce posúchy.

Diskusia k receptu