Teplý zeleninový šalát
Teplý zeleninový šalát

Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou

Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

340 g zmes (chia, ľanové, ovsené vločky, sezam, tekvicové, slnečnicové)
50 g
10 g
2 PL
400 ml
Šalát:
150 g farebná
150 g
150 g
70 g
50 g
50 g
100 g
80 g
1 strúčik
300 g




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový olej a vodu. Všetko spolu dôkladne premiešame a vložíme do vymastenej formy na srnčí chrbát.

  2. 2

    Po asi 2 hodinách pečieme pri 200 °C 30 – 40 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ešte 15 – 20 minút.

  3. 3

    Na rozohriatu panvicu dáme olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a menšie kúsky baby zeleniny, ktorú za občasného miešania opečieme z každej strany dochrumkava asi 4 – 7 minút. Na konci zeleninu osolíme. Pri podávaní zeleninu na tanieri posypeme rozdrobeným ovčím syrom a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame so semienkovou tehličkou.

Diskusia k receptu