Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 25. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
340 g zmes (chia, ľanové, ovsené vločky, sezam, tekvicové, slnečnicové) |
|
50 g |
|
10 g |
|
2 PL |
|
400 ml |
|
Šalát: | |
150 g farebná |
|
150 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
1 strúčik |
|
300 g |
|
|
Postup
-
1
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový olej a vodu. Všetko spolu dôkladne premiešame a vložíme do vymastenej formy na srnčí chrbát.
- 2
Po asi 2 hodinách pečieme pri 200 °C 30 – 40 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a pečieme ešte 15 – 20 minút.
- 3
Na rozohriatu panvicu dáme olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a menšie kúsky baby zeleniny, ktorú za občasného miešania opečieme z každej strany dochrumkava asi 4 – 7 minút. Na konci zeleninu osolíme. Pri podávaní zeleninu na tanieri posypeme rozdrobeným ovčím syrom a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame so semienkovou tehličkou.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu