Tofu sviečková
Tofu sviečková

Tofu sviečková na smotane

lunter - fotkalunter, 7. februára 2019. Komerčný recept.
Tofu sviečková na smotane
Foto: lunter
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 bal.
1 PL
4 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 strúčik
3 PL
1 PL
štipka
2 ks
2 dcl
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list a dusíme, pokým zelenina nezmäkne.

  2. 2

    Zo zeleniny vyberieme celé koreniny, bobkový list, dochutíme soľou a všetko spolu rozmixujeme. Omáčku ochutíme cukrom, šťavou z citrónu a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom. Pridáme smotanu a odstavíme. Potom precedíme cez jemné sitko.

  3. 3

    Lahôdkové tofu pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, potrieme zmesou oleja a koreniacej zmesi. Na panvici opečieme do zlatista.

  4. 4

    Opekané tofu servírujeme s knedľou preliate smotanovou omáčkou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: