Tofu sviečková na smotane
Foto: lunter
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list a dusíme, pokým zelenina nezmäkne.
- 2
Zo zeleniny vyberieme celé koreniny, bobkový list, dochutíme soľou a všetko spolu rozmixujeme. Omáčku ochutíme cukrom, šťavou z citrónu a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom. Pridáme smotanu a odstavíme. Potom precedíme cez jemné sitko.
- 3
Lahôdkové tofu pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, potrieme zmesou oleja a koreniacej zmesi. Na panvici opečieme do zlatista.
- 4
Opekané tofu servírujeme s knedľou preliate smotanovou omáčkou.
Tiež sviečková:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu