Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL nasekaný | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Bagety: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL nasekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť. Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, korenie a bylinky. Zalejeme olivovým olejom, do ktorého sme pridali horčicu a necháme aspoň 1 deň v chladničke.
- 2
 Bagetu na vrchu narežeme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom a vňaťou. Pred podávaním ju grilujeme z každej strany.
- 3
 Grilovanú bagetu podávame s nakladanou cuketou. Je to tiež výborná príloha ku grilovanému mäsu.
Tiež cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu