Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Foto: palma
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
2 ČL |
|
1 strúčik |
|
1 ČL |
|
1 PL nasekaný |
|
|
|
Bagety: | |
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 PL nasekaná |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť. Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, korenie a bylinky. Zalejeme olivovým olejom, do ktorého sme pridali horčicu a necháme aspoň 1 deň v chladničke.
- 2
Bagetu na vrchu narežeme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom a vňaťou. Pred podávaním ju grilujeme z každej strany.
- 3
Grilovanú bagetu podávame s nakladanou cuketou. Je to tiež výborná príloha ku grilovanému mäsu.
Tiež cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu