Jednoduchý mäsový koláč
Jednoduchý mäsový koláč

Jednoduchý mäsový koláč fotorecept

elenas - fotkaelenas, 15. apríla 2019
Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept)
Foto: elenas

Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 ml
1 ČL
3 ks
1 ČL
1/2 ČL
320 g
Plnka:
500 g (zmes bravčové a hovädzie)
1 ks
 (alebo medvedí cesnak, pažítka)
 podľa chuti
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, premiešame a spolu smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, podľa chuti iné koreniny alebo bylinky. Chvíľu spolu smažíme pokiaľ sa šťava mierme vyparí. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak. Zmes odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kefírové mlieko zmiešame so sódou bikarbónou a necháme trochu postáť. Sóda začne pracovať a peniť, takže zoberte radšej väčšiu nádobu. Vajcia vymiešame do penista, pridáme soľ, cukor a kefírové mlieko. Nakoniec pridávame preosiatu múku a vymiešame cesto.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jarnú cibuľku nasekáme a pridáme k mäsovej zmesi, ja som ešte pridala aj medvedí cesnak. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej formy (moja 24 cm). Na cesto dáme mäsovú plnku a zalejeme zvyšným cestom. Vrch som posypala sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriate na 180 °C rúre, cca 35 – 45 minút.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Horúci koláč potrieme roztopeným maslom a môžeme podávať. Je fajnový za tepla a za studena, môže byť na raňajky, desiatu alebo aj na večeru.

    Jednoduchý mäsový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu

Ďalšie recepty: