Jednoduchý mäsový koláč fotorecept
Foto: elenas
Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 ml |
|
1 ČL |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
320 g |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
500 g (zmes bravčové a hovädzie) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
(alebo medvedí cesnak, pažítka) |
|
podľa chuti |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, premiešame a spolu smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, podľa chuti iné koreniny alebo bylinky. Chvíľu spolu smažíme pokiaľ sa šťava mierme vyparí. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak. Zmes odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
-
2
Kefírové mlieko zmiešame so sódou bikarbónou a necháme trochu postáť. Sóda začne pracovať a peniť, takže zoberte radšej väčšiu nádobu. Vajcia vymiešame do penista, pridáme soľ, cukor a kefírové mlieko. Nakoniec pridávame preosiatu múku a vymiešame cesto.
-
3
Jarnú cibuľku nasekáme a pridáme k mäsovej zmesi, ja som ešte pridala aj medvedí cesnak. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej formy (moja 24 cm). Na cesto dáme mäsovú plnku a zalejeme zvyšným cestom. Vrch som posypala sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriate na 180 °C rúre, cca 35 – 45 minút.
-
4
Horúci koláč potrieme roztopeným maslom a môžeme podávať. Je fajnový za tepla a za studena, môže byť na raňajky, desiatu alebo aj na večeru.
Ďakujem, budem rada.
Vďaka za komentík, tiež ho robievam s rôznymi plnkami a veľakrát zeleninovými.
Ďakujem za koment. Je to veľmi jednoduché. A nešetrí s jarnou cibuľkou!
Ďakujem pekne za komentár a tvoju tvorivosť, je to naozaj rýchlovka pod zub:)
Ďakujem pekne za odozvu, som rada, že sa recept páčil, takého typu koláč aj my si dáme k polievke. Náplne naozaj sa dajú vymýšľať akékoľvek.