Omeleta s hubami a mozzarellou
Foto: galbani
Sýte raňajky na víkend.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby očistite a pozdĺžne nakrájajte. Päť minút restujte vo väčšom množstve extra panenského olivového oleja spolu so strúčikom cesnaku. Zalejte bielym vínom a mierne povarte, kým sa tekutina odparí.
- 2
V miske vidličkou mierne našľahajte vajce - žĺtky rozbite, ale do bielkov ich zamiešajte iba veľmi ľahko, aby sa omeleta pri smažení príliš nevzdúvala.
- 3
Na panvici rozpusťte maslo, pridajte štvrtinu rozšľahaných vajec a dve minúty smažte pri strednej teplote. Potom do stredu omelety pridajte štvrtinu húb a štvrtinu nakrájanej mozzarelly a omeletu preložte do tvaru polmesiaca. Nechajte smažiť pri miernej teplote ešte tri minúty. Rovnako pokračujte aj pri príprave ďalších troch porcií. Omeletu podávajte teplú a posypanú pažítkou.
Tiež s hubami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu