Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
porcií
Postup
-
1
Bravčové koleno som umyla.
-
2
Do hrnca dom dala studenú vodu, koleno a soľ a varila som ho na miernom plameni 3 hodiny. Vývar po vychladení som si odložila na prípravu ďalšieho mäsa.
-
3
Uvarené koleno som vybrala na krájaciu dosku a odstránila som kosti. V miske som rozmiešala med, cesnak nasekaný na drobno, chilli papričku pokrájanú na drobno a saturejku.
-
4
Koleno som vložila do misy z jenského skla a natrela som ho zo všetkých strán medovou marinádou. Zbytok marinády som vyliala do misy, ničím iným som koleno nedochutila.
-
5
Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, koleno som vložila do rúry a pieklo sa 20 minút.
-
6
Upečené koleno som nechala odpočívať 15 minút, potom som ho nakrájala na plátky.
-
7
Podávala som ho s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu