Pečené bravčové koleno
Pečené bravčové koleno

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. mája 2019

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

6-7
porcií

Suroviny

1 ks
podľa chuti
1 PL
1 strúčik
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bravčové koleno som umyla.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dom dala studenú vodu, koleno a soľ a varila som ho na miernom plameni 3 hodiny. Vývar po vychladení som si odložila na prípravu ďalšieho mäsa.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené koleno som vybrala na krájaciu dosku a odstránila som kosti. V miske som rozmiešala med, cesnak nasekaný na drobno, chilli papričku pokrájanú na drobno a saturejku.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koleno som vložila do misy z jenského skla a natrela som ho zo všetkých strán medovou marinádou. Zbytok marinády som vyliala do misy, ničím iným som koleno nedochutila.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, koleno som vložila do rúry a pieklo sa 20 minút.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené koleno som nechala odpočívať 15 minút, potom som ho nakrájala na plátky.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ho s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

bojar
ja kojeno vždy len pečiem a to buď s kosťou alebo vykustené. prečo ho variť a chuť vyvyriť do vody?
frezia68
Tiež len pečiem a tú kožu pred pečením nakrájam na kocky a začínam piecť dole kožou.Po obrátení dopekám kožou hore.Pekný servis,Izka a to koleno musí byť mäkučké :-).
izabella929
@frezia68 ,povodne to mala byť huspenina,ale som dostala balík so zabijackovinami a nemala som pre ne dostatok miesta v mrazáku,,,koleno som upiekla,aby mi dlhšie vydržalo a obmienala som s jaternica mi z ktorých sa iba časť dostala do mrazaka,,,,stáva sa, že musíme v kuchyni meniť občas svoje plány,,,ďakujem za komentar
izabella929
@radox1 ,asi máš pocit že mám už obe ruky ľavé,,,netreba ma poučovať,,,viem ako sa koleno pečie,,,ďakujem za komentár,,,
evanaaa
Ja nechápem - kožou hore, kožou dole....veď to koleno je celé obalené kožou, nie? Tak je jedno, ako sa uloží....?
mathias
Saturejka sa pridáva na Balkáne do mletých mias, podľa mňa sa na toto koleno nehodí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia