Voňavé pečené zemiaky
Foto: podravka
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
- 2
Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
- 3
Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
- 4
Pečené zemiaky posypeme korením, premiešame ich a necháme postáť.
- 5
Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, nasekanou pažítkou a soľou.
- 6
Na teplé zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.
- 7
Rada: Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu