Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
1 kg |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
250 g (ricotta a pod.) |
|
1 KL |
|
1 strúčik |
|
1 PL (nasekaná) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
- 2
Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
- 3
Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
- 4
Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
- 5
Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, nasekanou pažítkou a soľou.
- 6
Na teplé zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.
- 7
Rada: Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.
Tiež pečené zemiaky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre