šťava pomarančová

šťava pomarančová ako ingrediencia v receptoch:

  • Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou

    Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou

    Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml mlieka, cukor a dáme zovrieť. Medzitým vyšľaháme žĺtky. Zovretú zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme vyšľahané žĺtky a šťavu z citróna....

  • Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom

    Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom

    Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho dáme do uzatvárateľného pohára a sterilizujeme pri 80 °C asi 30 minút.

  • Skoro konfit (fotorecept)

    Skoro konfit (fotorecept)

    Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo supermarketu sa taketo zazraky robit nedaju. Od Vianoc robime treti krat tuto zbastardizovanu verziu.

  • Obrátené orechové košíčky (fotorecept)

    Obrátené orechové košíčky (fotorecept)

    Prvý krát vo vianočnom pečení zaradené košíčky. Recept sa roky motal medzi vianočným pečením, tak som sa nad ním zľutovala konečne tento rok. Kto má iný osvedčený recept na formičkové pečivo, kľudne nech použije ten....

  • Vianočné ovocné koláčiky

    Vianočné ovocné koláčiky

    Tradičné sladké pečivo - Mince fruit pies - britského pôvodu, ktoré sa servíruje počas vianočnej sezóny v anglicky hovoriacich krajinách. Sú naplnené zmesou sušeného ovocia a voňavého korenia.

  • Korenený ananás
  • Dýňový dort

    Dýňový dort

    Dort je koncipován do formy o velikosti 20-22 cm a jelikož žádnou takovou formu nemám, pekla jsem v obyčejném nerezovém rendlíku, který jsem dobře vymazala a vysypala moukou. Tak pokud budete někdy potřebovat menší dort, ...

  • Chia puding s pomarančom, zázvorom a kurkumou

    Chia puding s pomarančom, zázvorom a kurkumou

    Pripravte svojím hosťom zaujímavý, netradičný, vynikajúci ale hlavne zdravý dezert.

  • Pomarančový koláčik

    Pomarančový koláčik

    Pôvodne citrónový koláč, ktorý nám veľmi chutí, som skúsil s pomarančom. Výsledok je sladší a tiež chutný.

  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept)

    BBQ kuracie prsia marinované s tequilou (fotorecept)

    Nie som vyznávačom BBQ posedení, zvlášť nie v tunajších klimatických podmienkach pod priam „vražedným“ slnkom Arizóny. Rodinné spoločenské „povinnosti“, nás však zaviali aj na jedno z nich. Tak sme s mojou sladkou ½, ...

  • Frisée šalát s kokosovými nugetkami
  • Jahodový koláč

    Jahodový koláč

    Môže sa použiť aj iné ovocie - maliny, ríbezle, ananás...

  • Špargľové cannelloni
  • Dvojfarebný špargľový krém
  • Bábovka troch chutí (fotorecept)

    Bábovka troch chutí (fotorecept)

    Bábovka s kúskami čokolády a ovocia.

  • Pohánkovo-banánový dezert Mixit

    Pohánkovo-banánový dezert Mixit

    Jednoduchý zdravý dezert.

  • Medovo-maková torta bez lepku

    Medovo-maková torta bez lepku

    Kakaová poleva: Vodu, smotanu a cukor prevaríme, cez sitko pridáme kakao a varíme ešte 1 minútu. Potom odstavíme, schladíme na teplotu 50 °C a pridáme želatínu. Necháme odstáť 24 hodín.

  • Pomarančové muffiny (fotorecept)

    Pomarančové muffiny (fotorecept)

    Pridávam recept na muffiny, ktoré robievam... Recept je úplne jednoduchý, nenáročný.

  • Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou

    Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou

    Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to iné štedrovečerné špeciality a chuťové zvyky. Hľadám aj nachádzam v nich inšpiráciu počas celého roka.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist