Nepečené datľové bonbóny
Nepečené datľové bonbóny

Datľové raw srdiečka

siuuu - fotkasiuuu, dnes 12:04
Datľové raw srdiečka
Foto: siuuu

Datle mám rada a počas roka som si kúpila na vyskúšanie hotovú datľovú pastu, tak som z nej urobila k sviatkom takúto zdravšiu alternatívu Zobraziť celý popisDatle mám rada a počas roka som si kúpila na vyskúšanie hotovú datľovú pastu, tak som z nej urobila k sviatkom takúto zdravšiu alternatívu k sladkým koláčikom.

10 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

 mleté (alebo orechy)
trocha
trocha




Postup

  1. 1

    Sú to na prípravu naozaj veľmi jednoduché bonbóniky. Datľovú pastu som prepracovala v rukách, pridala som mleté mandle a aj pár kvapiek prírodného pomarančového extraktu doTerra Wild Orange (určeného na vnútorné použitie) namiesto pomarančovej šťavy a kôry, a z uvedených surovín som pripravila ich premiesením kompaktnú hmotu.

  2. 2

    Z hmoty som odoberala kúsky, ktoré som natlačila do jedinej silikónovej formy, ktorú mám doma. Viem si tieto bonbóny či pralinky predstaviť namočené v čokoláde, ale ja som tentoraz nechcela pralinky namáčať do čokolády, preto som niektoré časti formy pomocou štetca potrela pred pridaním hmoty jedlým zlatým práškom.

  3. 3

    Naplnenú formu som zabalila do mikroténového vrecka a dala som na 24 hodín zatuhnúť do chladničky. Druhý deň som pralinky jednoducho z formy vytlačila - išlo to bez problémov. Pralinky som uložila do uzatvorenej dózy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia