Zeleninový tajine s cícerom
Foto: ryzasos
Vyskúšajte náš recept na zeleninový tajine s cícerom inšpirovaný Marokom a vychutnajte si jedlo plné chuti. Ideálne s ryžou SOS Basmati.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks stredná |
|
1 ks |
|
250 f |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 konzerva (sterilizované) |
|
1 konzerva (sterilizovaný) |
|
|
|
250 ml |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
1 PL čerstvá |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- 2
Na veľkej panvici alebo vo woku zohrejte olej a na miernom ohni za občasného miešania orestujte na jemno nasekanú cibuľu, mrkvu, papriku, zemiaky a korenie.
- 3
Potom pridajte konzervované paradajky, scedený cícer, pomarančovú šťavu, zeleninový vývar, škoricu, marhule a duste 20 minút.
- 4
Dochuťte soľou, korením a primiešajte petržlenovú vňať. Po dovarení škorice ju vyberte.
- 5
Podávajte s uvarenou ryžou.
Tiež tajine:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu