Čokoládové guľky
Čokoládové guľky

Čokoládové guľôčky s rumom

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 26. decembra 2022
Čokoládové guľôčky s rumom
Foto: Shutterstock

Zvyšky sušienok, upečeného korpusu alebo rozmrvené drobné pečivo. To všetko nájde uplatnenie v týchto nepečených guľkách.

35 minút
príprava

Suroviny

350 g (alebo zvyšky korpusu či drobného pečiva)
4 PL
200 g
2 PL
2 PL
1-2 PL (podľa potreby)
Na namáčanie:
 (biela, tmavá)
Na obalenie:
 mleté




Postup

  1. 1

    Sušienky alebo korpus rozdrvíme do misky a zmiešame s rumom. Primiešame kakao a práškový cukor.

  2. 2

    Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnú čokoládu primiešame k sušienkovej zmesi a vymiešame kompaktnú vláčnu hmotu. Ak je zmes príliš suchá, opatrne pridáme trochu pomarančovej šťavy.

  3. 3

    Z hmoty vytvarujeme rukami guľôčky. Guľôčky namáčame v rozpustenej bielej alebo tmavej čokoláde a obalíme v kakau, najemno nasekaných orechoch alebo kokosových vločkách.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia