Čokoládové guľôčky s rumom
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 26. decembra 2022
mesačník Varecha, 26. decembra 2022
Foto: Shutterstock
Zvyšky sušienok, upečeného korpusu alebo rozmrvené drobné pečivo. To všetko nájde uplatnenie v týchto nepečených guľkách.
35 minút
príprava
príprava
Suroviny
350 g (alebo zvyšky korpusu či drobného pečiva) |
|
4 PL |
|
200 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1-2 PL (podľa potreby) |
|
Na namáčanie: | |
(biela, tmavá) |
|
Na obalenie: | |
|
|
mleté |
|
|
Postup
-
1
Sušienky alebo korpus rozdrvíme do misky a zmiešame s rumom. Primiešame kakao a práškový cukor.
- 2
Čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vlažnú čokoládu primiešame k sušienkovej zmesi a vymiešame kompaktnú vláčnu hmotu. Ak je zmes príliš suchá, opatrne pridáme trochu pomarančovej šťavy.
- 3
Z hmoty vytvarujeme rukami guľôčky. Guľôčky namáčame v rozpustenej bielej alebo tmavej čokoláde a obalíme v kakau, najemno nasekaných orechoch alebo kokosových vločkách.
Tiež Čokoládové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu