Maková torta
Maková torta

Bezlepková maková tortička

navardaco - fotkanavardaco, 7. júna 2023
Bezlepková maková tortička
Foto: navardaco
16
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
200 g mletý
1 ČL
4 ks
80 g
80 g
35 ml
štipka
Na plnku:
200 g (33 %)
250 g
1 bal.
30 ml
Na polevu:
Na ozdobu:
 (čerstvé alebo lyofilizované)




Postup

  1. 1

    Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a jogurt a premiešame. K tejto zmesi pridáme makovú múku (mletý mak) a kypriaci prášok s vínnym kameňom. Nakoniec zľahka premiešame s bielkami vyšľahanými so štipkou soli.

  2. 2

    Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme na 180 °C 30 minút. Po upečení už vychladnutý korpus rozkrojíme a plníme.

  3. 3

    Plnka: Smotanu, tvaroh a cukor spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme šťavu z pomaranča. Plnku nanesieme na vychladnutý rozrezaný korpus.

  4. 4

    Na vrch koláča nanesieme citrónovú polevu: citrónovú šťavu s práškovým cukrom vymiešame do želanej konzistencie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia