Bezlepková maková tortička
Foto: navardaco
16
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Na korpus: | |
200 g mletý |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
80 g |
|
80 g |
|
35 ml |
|
štipka |
|
Na plnku: | |
200 g (33 %) |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
30 ml |
|
Na polevu: | |
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
(čerstvé alebo lyofilizované) |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a jogurt a premiešame. K tejto zmesi pridáme makovú múku (mletý mak) a kypriaci prášok s vínnym kameňom. Nakoniec zľahka premiešame s bielkami vyšľahanými so štipkou soli.
- 2
Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme na 180 °C 30 minút. Po upečení už vychladnutý korpus rozkrojíme a plníme.
- 3
Plnka: Smotanu, tvaroh a cukor spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme šťavu z pomaranča. Plnku nanesieme na vychladnutý rozrezaný korpus.
- 4
Na vrch koláča nanesieme citrónovú polevu: citrónovú šťavu s práškovým cukrom vymiešame do želanej konzistencie.
Tiež maková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu