Kokosový šošovicový dhal s mangom
Chipsy v tomto recepte sú voliteľné, fotila som pre firmu s chipsami, tak tam 'museli' byť. Vy ich kľudne vynechajte.
Suroviny
| podľa vlastného výberu |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 1/4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 ČL (+ šťava) |
|
| 300 g |
|
| 200 g plechovka (riedka časť) |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (uvarená) |
|
| z 1/2 pomaranča |
|
| 1/2 ks |
|
| za malú hrsť (voliteľné) |
|
|
|
|
| 1/4 ČL čerstvý nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú nakrájanú cibuľu, papriku, stonkový zeler a mrkvu niekoľko minút.
- 2
Pridáme nakrájaný cesnak, zázvor, sušené paradajky, senovku grécku a minútku povaríme.
- 3
Pridáme červenú šošovicu, zalejeme kokosovým mliekom a vodou.
- 4
Varíme kým šošovica je uvarená, medzitým dobre ochutíme a na záver pridáme šťavu z pomaranča.
- 5
Podávame s ryžou. Ak máme mango, vytvarujeme z neho kvietky formičkami.:)
Tiež dhal:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu