Dulové želé v čokoláde
foodblog Medové motúzy, 30. septembra 2022
Foto: Jana Štrbková
Na dule sa už takmer zabudlo a je to veľká škoda. Hoci sa toto ovocie nedá jesť surové, ako zaváranina, lekvár či želé chutí Zobraziť celý popisNa dule sa už takmer zabudlo a je to veľká škoda. Hoci sa toto ovocie nedá jesť surové, ako zaváranina, lekvár či želé chutí veľmi lahodne.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Dule majú na povrchu jemný, vatový poťah, ktorého ich zbavíme, keď ho najskôr utrieme utierkou a potom plody umyjeme. Dule nakrájame na kocky, dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 30 minút, kým nezmäknú.
- 2
Potom dule rozmixujeme ponorným mixérom. Masu prelejeme do hrnca, pridáme cukor, čerstvo vytlačenú šťavu z jedného pomaranča a dvoch citrónov. Miešame hodinu a pol až dve hodiny, kým sa neodparí zvyšná tekutina, masa musí zhustnúť. Nakoniec pridáme med.
- 3
Zmes nalejeme do košíčkov alebo do dezertných pohárikov.
- 4
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- 5
Do dulových košíčkov vložíme oriešky a zalejeme roztopenou čokoládou. Spotrebujeme do troch dní. Je to delikatesa.
Tiež želé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu