Dulové želé
Dulové želé

Dulové želé v čokoláde

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 30. septembra 2022
Dulové želé v čokoláde
Foto: Jana Štrbková

Na dule sa už takmer zabudlo a je to veľká škoda. Hoci sa toto ovocie nedá jesť surové, ako zaváranina, lekvár či želé chutí Zobraziť celý popisNa dule sa už takmer zabudlo a je to veľká škoda. Hoci sa toto ovocie nedá jesť surové, ako zaváranina, lekvár či želé chutí veľmi lahodne.

24 ks
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 kg
z 1 pomaranča
z 2 citrónov
250 g
250 g
100 g (alebo mandle)
100 g




Postup

  1. 1

    Dule majú na povrchu jemný, vatový poťah, ktorého ich zbavíme, keď ho najskôr utrieme utierkou a potom plody umyjeme. Dule nakrájame na kocky, dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 30 minút, kým nezmäknú.

  2. 2

    Potom dule rozmixujeme ponorným mixérom. Masu prelejeme do hrnca, pridáme cukor, čerstvo vytlačenú šťavu z jedného pomaranča a dvoch citrónov. Miešame hodinu a pol až dve hodiny, kým sa neodparí zvyšná tekutina, masa musí zhustnúť. Nakoniec pridáme med.

  3. 3

    Zmes nalejeme do košíčkov alebo do dezertných pohárikov.

  4. 4

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.

  5. 5

    Do dulových košíčkov vložíme oriešky a zalejeme roztopenou čokoládou. Spotrebujeme do troch dní. Je to delikatesa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia