Pomarančový koláč
Pomarančový koláč

Bezlepkové pomarančové kocky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 20. marca 2024. Komerčný recept.

Tieto kocky je dobré konzumovať až na ďalší deň. Áno, musíte odolať! Krém krásne vsiakne do cesta a koláčik bude oveľa mäkší.

20-25
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
1 hrnček (nakrájané na kocky)
20 g
Krém:
1 hrnček
1/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 KL nastrúhaná
4 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml. Z uvedených surovín na cesto rukami vypracujeme mrveničkové cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vysypeme cesto a rukami porozťahujeme po celom plechu aj po bokoch.

  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 12 minút.

  3. 3

    Suroviny na krém premiešame v miske metličkou. Vylejeme na predpečené cesto a dopečieme ešte 30 minút.

  4. 4

    Upečený koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať cukrom.

  5. 5

    Dobrý tip 1: Namiesto pomarančových kociek môžeme pripraviť citrónové. Vtedy je potrebné pridať viac cukru.

  6. 6

    Dobrý tip 2: Po vychladnutí je cesto tvrdšie. Treba počkať do nasledujúceho dňa, kedy krém vsiakne do cesta a je oveľa mäkšie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia