Bezlepkové pomarančové kocky
Foto: potravinarskavyrobaliana
Tieto kocky je dobré konzumovať až na ďalší deň. Áno, musíte odolať! Krém krásne vsiakne do cesta a koláčik bude oveľa mäkší.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček (nakrájané na kocky) |
|
20 g |
|
Krém: | |
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 KL nastrúhaná |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml. Z uvedených surovín na cesto rukami vypracujeme mrveničkové cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vysypeme cesto a rukami porozťahujeme po celom plechu aj po bokoch.
- 2
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 12 minút.
- 3
Suroviny na krém premiešame v miske metličkou. Vylejeme na predpečené cesto a dopečieme ešte 30 minút.
- 4
Upečený koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať cukrom.
- 5
Dobrý tip 1: Namiesto pomarančových kociek môžeme pripraviť citrónové. Vtedy je potrebné pridať viac cukru.
- 6
Dobrý tip 2: Po vychladnutí je cesto tvrdšie. Treba počkať do nasledujúceho dňa, kedy krém vsiakne do cesta a je oveľa mäkšie.
Tiež pomarančový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu