Koláčik mliečny rez
Foto: frommykitchendotcom
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- 2
Žĺtky osobitne vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rum a pomarančovú šťavu a opäť vymiešame.
- 3
Osobitne zmiešame sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva, soľ) a pridáme k žĺtkovej hmote. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- 4
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (40x30 cm) a pečieme 10 minút na 180 °C.
- 5
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, pridáme 1 Smetafix. K hotovej šľahačke pridáme roztopenú bielu čokoládu a med. Vymiešame ešte spolu a krém dáme do chladu aspoň na 30 minút.
- 6
Piškótu rozrežeme na polovice. Na jednu nanesieme krém a druhou polovicou prekryjeme. Následne nakrájame na kúsky.
Tiež kakaový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu