Punčové rezy z domáceho punču
Foto: slovakbaker
Tieto šťavnaté punčové rezy si jednoducho zamilujete. Domáci punč z malín, pomarančovej šťavy, rumu v kombinácii so škoricou a pomarančovou kôrou dodáva rezom Zobraziť celý popisTieto šťavnaté punčové rezy si jednoducho zamilujete. Domáci punč z malín, pomarančovej šťavy, rumu v kombinácii so škoricou a pomarančovou kôrou dodáva rezom nezameniteľnú chuť - inú, na akú sme zvyknutí pri použití aróm a umelých farbív. Farbivá takisto v tomto zákusku nenájdete. Jediným farbivom je to prírodné - z malín. Tak neváhajte a vyskúšajte!
Zdroj: Foodblog Lžička Cukru
porcií
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
7 ks |
|
120 g |
|
štipka |
|
4 PL vriaca |
|
3 PL |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
Domáci punč: | |
300 ml (z čerstých pomarančov) |
|
200 g mrazené |
|
100 ml |
|
100 g |
|
150 ml |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
Na potretie: | |
150 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
1 PL |
|
2 PL (z vopred pripraveného domáceho punču) |
|
1 ČL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý lesklý sneh. Žĺtky šľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. Postupne prilejeme horúcu vodu a šľaháme ďalej. Na záver prilejeme olej a krátko zašľaháme. Zmiešame múku s kypriacim práškom a striedavo so snehom ručne zamiešame do žĺtkovej peny. Cesto vylejeme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 2
Punč: Šťavu z pomarančov, mrazené maliny, vodu a cukor dáme do hrnca a na miernom plameni zahrievame, kým maliny nezmäknú a cukor sa nerozpustí. Stiahneme z plameňa a zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. Prilejeme rum, pridáme pomarančovú kôru a celé škorice a vrátime na plameň. Privedieme do varu a varíme cca 15 minút. Uvarený punč precedíme cez sitko a necháme vychladnúť. 2 PL punču si odložíme na polevu.
- 3
Z korpusu stiahneme papier na pečenie a korpus nakrájame na 3 rovnaké pláty (hrúbka približne 12 cm). Prvý plát potrieme džemom a priložíme druhý plát. Druhý plát budeme napúšťať pripraveným punčom. Lejeme ho postupne po lyžiciach, kým nebude plát úplne presiaknutý punčom. Tretí plát potrieme džemom a džemovou vrstvou priložíme na druhý plát. Punčový rez zaťažíme (napr. doskou) a dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny.
- 4
Poleva: Do misky preosejeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu a odložené 2 PL punču a vymiešame na hladkú polevu. Aby poleva pri krájaní nepopraskala, pridáme aj 1 ČL oleja. Polevou potrieme vrch rezu a necháme stuhnúť.
- 5
Pomocu noža namočeného do horúcej vody najprv zrežeme okraje a následne nakrájame na rezy. Dozdobíme lyofilizovanými malinami, ktoré rozdrvíme medzi prstami.
- 6
Prajem dobrú chuť!
Tiež punčové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu