Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie mäso v kešu omáčke

ryzasos - fotkaRyža SOS, 20. mája 2023. Komerčný recept.
Kuracie mäso v kešu omáčke
Foto: ryzasos

Milovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy. Zobraziť celý popisMilovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy. V hustej kešu omáčke nájdete lahodné spojenie pomaranča, čili, cesnaku, sójovej a hoisin omáčky. Už počas prípravy tohto receptu som vedela, že sa jedlo zaradí medzi moje obľúbené - skúste, je perfektné, a tak jednoduché.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
40 g nasekané
100 g
250 ml
1/2 ČL
3 PL
1 PL
štipka
50 ml
1 PL
50 ml
3 strúčiky
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.

  2. 2

    Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).

  3. 3

    V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.

  4. 4

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané kuracie prsia a restujeme ich približne 3 minúty, kým sa mäso z každej strany zatiahne.

  5. 5

    Potom k mäsu pridáme všetky suroviny okrem škrobu a dobre zamiešame. Za občasného miešania mäso varíme v omáčke odokryté približne 15 minút.

  6. 6

    Potom do omáčky vmiešame kukuričný škrob, rozmiešaný v približne 30 ml vody. Ak chcete omáčky viac, môžete pridať trochu viac vody.

  7. 7

    Mäso varíme za stále miešania ešte približne 3 minúty, a potom ho servírujeme s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia