Kuracie mäso v kešu omáčke
Foto: ryzasos
Milovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou
chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy. Zobraziť celý popisMilovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou
chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy. V hustej kešu omáčke nájdete lahodné spojenie pomaranča, čili, cesnaku, sójovej a
hoisin omáčky. Už počas prípravy tohto receptu som vedela, že sa jedlo zaradí medzi moje obľúbené - skúste, je perfektné, a
tak
jednoduché.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
40 g nasekané |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- 2
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).
- 3
V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.
- 4
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané kuracie prsia a restujeme ich približne 3 minúty, kým sa mäso z každej strany zatiahne.
- 5
Potom k mäsu pridáme všetky suroviny okrem škrobu a dobre zamiešame. Za občasného miešania mäso varíme v omáčke odokryté približne 15 minút.
- 6
Potom do omáčky vmiešame kukuričný škrob, rozmiešaný v približne 30 ml vody. Ak chcete omáčky viac, môžete pridať trochu viac vody.
- 7
Mäso varíme za stále miešania ešte približne 3 minúty, a potom ho servírujeme s uvarenou ryžou.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu