Recepty, kde je soľ
Krevetový koktail
Rozmrazené krevety poriadne vysušíme a opečieme na olivovom oleji, zakvapneme limetkovou šťavou, mierne posolíme
a necháme...
Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.
Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom
Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...
Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu
očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...
Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Kysnuté opekance alebo pupáky
Pridávam recept na opekance, ktorý
ma naučila moja starká. Opekance máme
veľmi radi a preto...
Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát
"Vianoce Vám" - projekt, ktorý
vznikol vďaka ľuďom s dobrým
srdcom. Večera na Štedrý deň...
Zemiaková biela polievka s hubami
Neviem, ako komu, ale mne veľmi chýbajú dlhšie i kratšie prechádzky po lesoch a lúkach u nás doma....
Tvarohové slané pečivo
Slané pečivko, ktoré zvládne úplne každý a rýchlo mizne z taniera.
Polievka z maslovej tekvice
Na zohriatom oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, po niekoľkých minútach pridáme cesnak a tekvicu...
Profiterolky s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a mandľami
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme
do varu. Pridáme múku a miešame, ...
Kačacie prsia s lokšami a kapustou s jabĺčkom
Aj vám v tomto období pristane kačka na stôl? Ak áno, pridávam pre inšpiráciu tieto chutné šťavnaté prsia s domácimi lokšami a
výbornou kapustou s jabĺčkom....
Jemný jablkový koláč
V jednoduchosti je krása a veru tento jablkový koláč je toho dôkazom :-) Jablká a jemné,...
Domáca paštéta z kuracích pečienok
Peter Varga nám tentokrát predstaví jednoduchý recept na pochúťku, ktorou dokonale obohatíte sviatočný stôl.
Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme
s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej
panvici rozpálime maslo a mäso v...
Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme
múku a miešame, ...
Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...
Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...
Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom
Očisteného kapra (filety zbavené kože) umyjeme a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme soľou...
Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...
Babičkina vianočka
V miske rozpučíme lyžicou droždie s trochou cukru a pridáme do misy s múkou. Pristrúhame citrónovú...
Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...
Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami
Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....

Krevetový koktail
Rozmrazené krevety poriadne vysušíme a opečieme na olivovom oleji, zakvapneme limetkovou šťavou, mierne posolíme a necháme...

Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.

Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom
Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

Kuracie prsia s paradajkovou omáčkou
Nový rok by sa nemal začať ničím, čo má perie, preto odchádzajúci starý, ukončím...

Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.

Kysnuté opekance alebo pupáky
Pridávam recept na opekance, ktorý ma naučila moja starká. Opekance máme veľmi radi a preto...

Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát
"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň...

Zemiaková biela polievka s hubami
Neviem, ako komu, ale mne veľmi chýbajú dlhšie i kratšie prechádzky po lesoch a lúkach u nás doma....

Tvarohové slané pečivo
Slané pečivko, ktoré zvládne úplne každý a rýchlo mizne z taniera.

Polievka z maslovej tekvice
Na zohriatom oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, po niekoľkých minútach pridáme cesnak a tekvicu...

Profiterolky s vanilkovou zmrzlinou, čokoládou a mandľami
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

Kačacie prsia s lokšami a kapustou s jabĺčkom
Aj vám v tomto období pristane kačka na stôl? Ak áno, pridávam pre inšpiráciu tieto chutné šťavnaté prsia s domácimi lokšami a výbornou kapustou s jabĺčkom....

Jemný jablkový koláč
V jednoduchosti je krása a veru tento jablkový koláč je toho dôkazom :-) Jablká a jemné,...

Domáca paštéta z kuracích pečienok
Peter Varga nám tentokrát predstaví jednoduchý recept na pochúťku, ktorou dokonale obohatíte sviatočný stôl.

Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej panvici rozpálime maslo a mäso v...

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z...

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom
Očisteného kapra (filety zbavené kože) umyjeme a dáme do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme soľou...

Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

Babičkina vianočka
V miske rozpučíme lyžicou droždie s trochou cukru a pridáme do misy s múkou. Pristrúhame citrónovú...

Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...

Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami
Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....