Jednuchá a ľahká ryža so zeleninou
Máte chuť na chutný recept? Ryža so zeleninou alebo „arroz viudo“ je veľmi jednoduché jedlo bez mäsa, morských plodov a rýb. Preto pochádza Zobraziť celý popisMáte chuť na chutný recept? Ryža so zeleninou alebo „arroz viudo“ je veľmi jednoduché jedlo bez mäsa, morských plodov a rýb. Preto pochádza aj zvláštny názov „viudo“ (vdova), ktorý jej dali v Murcii, kde je to veľmi obľúbené ryžové jedlo vhodné pre všetky rozpočty. Typické príslovie našich mám „tu sa nič nevyhadzuje“ dáva pri tomto jedle zmysel, pretože vám umožní spotrebovať všetku zeleninu, ktorá v chladničke začína trochu škaredo starnúť a vy už neviete, čo s ňou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Začneme tým, že všetku zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré nie sú príliš veľké, ale ani príliš malé.
- 2
Cesnak a petržlenovú vňať dáme do mažiaru a s hrubou soľou dozmelieme na jemnú pastu.
- 3
Cibuľu nadrobno nakrájame a orestujeme ju na strednom ohni s asi 8 lyžicami olivového oleja.
- 4
Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme ju pár minút opekať, ale nenechajte ju príliš zhnednúť.
- 5
Pridáme ryžu SOS Classic a zrno uzatvoríme na vysokom ohni, pričom dávame veľký pozor, aby sme nespálili zvyšné ingrediencie.
- 6
Prilejeme horúci vývar a keď zovrie, pridáme cesnakovo-petržlenovú pastu a osolíme. Varíme 15 minút.
- 7
Nakoniec odstavíme z ohňa a necháme ryžu so zeleninou odpočívať prikrytú ešte asi päť minút.
Tiež zeleninové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu