Hovädzí steak s paradajkovým dipom
mesačník Varecha, dnes 11:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
príprava
Postup
-
1
Mäso potrieme olivovým olejom, okoreníme hrubo podrveným zeleným korením a necháme odpočívať aspoň 30 minút. Pór potrieme olejom a osolíme.
- 2
Na dip ogrilujeme paradajky napichnuté na ihly. Polovicu ugrilovaných paradajok posekáme a premiešame s pretlačeným cesnakom, nadrobno nasekanou šalotkou, údenou paprikou, medom, so zvyšným olejom, s worcesterskou omáčkou a so soľou.
- 3
T–bone steaky grilujeme 5 minút z jednej strany. Potom ich otočíme, potrieme paradajkovým dipom a grilujeme ďalších 5 minút. Póry grilujeme súčasne s mäsom domäkka.
- 4
Hotové steaky a póry zložíme z grilu a necháme v teple odpočívať. Potom mäso nakrájame na tenké plátky a servírujeme s paradajkovým dipom, grilovaným pórom a paradajkami.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu