Hovädzí steak
Hovädzí steak

Hovädzí steak s paradajkovým dipom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 11:30
Hovädzí steak s paradajkovým dipom
Foto: Kulinární studio MAFRA
30 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

3 ks (T-bone)
3 PL
1 ČL
9 ks menší
Dip:
800 g
2 strúčiky
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso potrieme olivovým olejom, okoreníme hrubo podrveným zeleným korením a necháme odpočívať aspoň 30 minút. Pór potrieme olejom a osolíme.

  2. 2

    Na dip ogrilujeme paradajky napichnuté na ihly. Polovicu ugrilovaných paradajok posekáme a premiešame s pretlačeným cesnakom, nadrobno nasekanou šalotkou, údenou paprikou, medom, so zvyšným olejom, s worcesterskou omáčkou a so soľou.

  3. 3

    T–bone steaky grilujeme 5 minút z jednej strany. Potom ich otočíme, potrieme paradajkovým dipom a grilujeme ďalších 5 minút. Póry grilujeme súčasne s mäsom domäkka.

  4. 4

    Hotové steaky a póry zložíme z grilu a necháme v teple odpočívať. Potom mäso nakrájame na tenké plátky a servírujeme s paradajkovým dipom, grilovaným pórom a paradajkami.

Diskusia k receptu