Zemiaková placka
Zemiaková placka

Nadlistnyk, nalešnik, babka fotorecept

peter9766 - fotkapeter9766, 6. marca 2021
Nadlistnyk, nalešnik, babka (fotorecept)
Foto: peter9766
2-3
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 220 °C

Suroviny

2 kg
5-6 strúčikov
podľa chuti
1
2 PL
 prepražené (na poliatie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame spolu s cesnakom, pridáme rascu, vajíčko a soľ. Premiešame. Niekedy pridám do zmesi aj tvaroh.

    Nadlistnyk, nalešnik, babka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie a natrieme ho bravčovou masťou. Na papier vylejeme zemiakovú zmes.

    Nadlistnyk, nalešnik, babka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vyhriatí na 220 stupňov vložíme pekáč do rúry a pečieme 1 hodinu.

    Nadlistnyk, nalešnik, babka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine vyberieme, zemiakovú babu obrátime a papier stiahneme. Ja dávam potom ešte asi na 5-10 min pod gril.

    Nadlistnyk, nalešnik, babka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vyberieme a pokrájame na rovnaké diely. Maslo upražíme a babku polejeme prepraženým maslom. Podávame s mliekom alebo zakysankou. Dobrú chuť.

    Nadlistnyk, nalešnik, babka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

peter9766
@kavicka11 (6.3.2021 14:04) Niekedy sa to pieklo na kapustnom liste v piecke, preto ten názov po rusínsky /nadlistnyk/.