Nadlistnyk, nalešnik, babka fotorecept
2-3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
70 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
2 kg |
|
5-6 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
1 |
|
2 PL |
|
prepražené (na poliatie) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistené zemiaky nastrúhame spolu s cesnakom, pridáme rascu, vajíčko a soľ. Premiešame. Niekedy pridám do zmesi aj tvaroh.
-
2
Na plech dáme papier na pečenie a natrieme ho bravčovou masťou. Na papier vylejeme zemiakovú zmes.
-
3
Po vyhriatí na 220 stupňov vložíme pekáč do rúry a pečieme 1 hodinu.
-
4
Po hodine vyberieme, zemiakovú babu obrátime a papier stiahneme. Ja dávam potom ešte asi na 5-10 min pod gril.
-
5
Potom vyberieme a pokrájame na rovnaké diely. Maslo upražíme a babku polejeme prepraženým maslom. Podávame s mliekom alebo zakysankou. Dobrú chuť.
FAJNOTKA.