Čučoriedkový cheesecake fotorecept
Jednoduché a výborne pohostenie, ktorému sa nedá odolať. Oplatí sa, dobrota...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g mleté (alebo piškóty) |
|
100 g čerstvé rozpustené |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 ml (16-18 %) |
|
1/2 ks (šťava, kôra) |
|
1/2 hrnčeka (200 ml) |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
Navrch: | |
250-300 ml |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus.
-
2
Piškóty alebo sušienky pomelieme, pridáme trstinový cukor, rozpustené maslo, dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Formu s priemerom 26 cm naplníme, popritláčame a vyvýšime boky. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a predpečieme 10 minút.
-
3
Suroviny na plnku + kyslá smotana. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru dobre premiešame metličkou. Zapracujeme postupne po jednom vajíčka, primiešame Zlatý klas.
-
4
Plnku vlejeme na predpečený sušienkový korpus.
-
5
Naukladáme umyté čučoriedky vložíme do vyhriatej rúry mňa 180 stupňov a pečieme 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
-
6
Vychladenú smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a rovnomerne rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Po stuhnutí nakrájame, ozdobíme čučoriedkami, podávame, dobrú chuť...
Diskusia k receptu