Marinovaný losos
Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 9. marca 2021
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 9. marca 2021

Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
porcie
Suroviny
600 g fileta |
|
500 g |
|
500 g |
|
500 g |
|
|
|
100 ml |
|
50 g (salicornia) |
|
|
|
100 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Filetu z lososa zasypeme zmesou cukru a soli (jedna k jednej) a necháme marinovať 5–6 hodín. Potom lososa opláchneme, potrieme rozmixovanou cviklou zmiešanou s vodkou a posypeme čerstvo nasekaným kôprom. Necháme v chladničke cez noc.
- 2
Lososa očistíme od repy a tú ešte raz premixujeme na pyré. Smotanu zmiešame s wasabi pastou a dáme do sifónovej fľaše s bombičkou.
- 3
Lososa servírujeme s wasabi šľahačkou, cviklovým pyré a ozdobíme kôprom a slanorožcom (bylinka).
Tiež marinovaný losos:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu