Marinovaný losos
Marinovaný losos

Marinovaný losos

Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 9. marca 2021
Marinovaný losos
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie

Suroviny

600 g fileta
500 g
500 g
500 g
100 ml
50 g (salicornia)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filetu z lososa zasypeme zmesou cukru a soli (jedna k jednej) a necháme marinovať 5–6 hodín. Potom lososa opláchneme, potrieme rozmixovanou cviklou zmiešanou s vodkou a posypeme čerstvo nasekaným kôprom. Necháme v chladničke cez noc.

  2. 2

    Lososa očistíme od repy a tú ešte raz premixujeme na pyré. Smotanu zmiešame s wasabi pastou a dáme do sifónovej fľaše s bombičkou.

  3. 3

    Lososa servírujeme s wasabi šľahačkou, cviklovým pyré a ozdobíme kôprom a slanorožcom (bylinka).

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Obed, Predjedlá, Večera, Studené pokrmy

Diskusia k receptu