Fazuľová polievka s údeným mäsom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 8. marca 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 8. marca 2021
Foto: Richard Gerenyi
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme cez noc do vody, vodu zlejeme, fazuľu zalejeme novou vodou, pridáme údené mäso, cesnak, bobkový list a varíme. Keď je fazuľa takmer uvarená, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky.
- 2
Mäso vyberieme z polievky, nakrájame na menšie kúsky a vrátime naspäť do polievky. Keď sú aj zemiaky uvarené, nalejeme do polievky smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku.
- 3
Polievku ešte necháme zovrieť a dochutíme soľou, korením a prípadne podľa chuti aj octom.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu