Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 8. marca 2021
Fazuľová polievka s údeným mäsom
Foto: Richard Gerenyi
90 minút
príprava

Suroviny

100 g tmavá
2 ks
200 g
5 strúčikov
200 ml
2 ks
2 PL
1,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme cez noc do vody, vodu zlejeme, fazuľu zalejeme novou vodou, pridáme údené mäso, cesnak, bobkový list a varíme. Keď je fazuľa takmer uvarená, pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky.

  2. 2

    Mäso vyberieme z polievky, nakrájame na menšie kúsky a vrátime naspäť do polievky. Keď sú aj zemiaky uvarené, nalejeme do polievky smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku.

  3. 3

    Polievku ešte necháme zovrieť a dochutíme soľou, korením a prípadne podľa chuti aj octom.

Diskusia k receptu