Koláč s kyslou smotanou a slivkami fotorecept
Jednoduchý, na prípravu nenáročný svieži koláč na tieto horúce letné dni.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g (alebo špeciál) |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
200 g (alebo Hera) |
|
1 ks väčšie |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 bal. (v prášku) |
|
5-6 PL (alebo trstinový) |
|
4 ks |
|
400 ml (16-18 %) |
|
500 g odkôstkované |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu cesta.
-
2
Múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do väčšej misy, nastrúhame studený tuk a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti väčšiu, menšiu časť. Zabalíme do fólie na potraviny. Väčšiu časť necháme krátko oddýchnuť v chladničke, menšiu časť vložíme do mrazničky.
-
3
Suroviny na prípravu plnky.
-
4
V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme hustý puding. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do horúceho do pudingu. Necháme mierne vychladnúť.
-
5
Plech 25x35 cm vymastíme maslovým papierom. Vačšiu časť cesta rozvaľkáme dáme na plech a popicháme vidličkou.
-
6
Do vychladnutej plnkovej zmesi vmiešame kyslú smotanu a nakrájané slivky.
-
7
Plnku navrstvíme na pripravený korpus, uhladíme.
-
8
Na vrch nastrúhame zvyšok cesta.
-
9
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 40-45 minút do zlatista.
-
10
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu a príjemný komentár.Potešil..