Filety z tresky na kôprovej omáčke

bugout - fotkabugout, 7. marca 2021
Filety z tresky na kôprovej omáčke
Foto: bugout

Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný recept bol so špenátom, ja som vymenil špenát za Zobraziť celý popisOpäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný recept bol so špenátom, ja som vymenil špenát za kôpor a trochu upravil...

Suroviny

500 g (filety)
 čerstvý
1 ks
2 strúčiky
2 dcl
3 dcl
100 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Filety nakrájame na rovnaké kúsky, ideálne je keď sú aj rovnako hrubé. Posolíme a pokoreníme.

  2. 2

    Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme cesnak a mletý muškátový orech, zaprášime múkou a urobíme zápražku. Zalejeme mliekom a keď omáčka prevrie, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, mletý muškátový orech, soľ a korenie. Na omáčku poukladáme filety z ryby.

  3. 3

    Dáme do rúry vyhriatej 195 °C a pečieme odkryté 25 minút.

  4. 4

    Ak je po vytiahnutí omáčka moc hustá, tak vyberieme rybu a omáčku doriedime mliekom a podľa potreby ešte dochutíme.

  5. 5

    Pôvodný recept robil autor Tomasz Strzelczyk asi v troch rôznych nádobách, panvica, potom hrniec a nakoniec pekáč. Ja som to robil všetko v tomto (foto je ešte z prvého pokusu so špenátom).

    Filety z tresky na kôprovej omáčke  - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Podobne upravujem rybie filé. recept som si priniesla zo Švédska, ale je takmer rovnaký. Do toho švédskeho nejde cesnak.
bugout
Teraz si ma dostala. Vo verzii so špenátom som cesnak určite dal a patrí tam. Či som ho dal aj do kôprovej veru ani neviem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia