Foto: bugout
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný recept bol so špenátom, ja som vymenil špenát za Zobraziť celý popisOpäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný recept bol so špenátom, ja som vymenil špenát za kôpor a trochu upravil...
Postup
-
1
Filety nakrájame na rovnaké kúsky, ideálne je keď sú aj rovnako hrubé. Posolíme a pokoreníme.
- 2
Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme cesnak a mletý muškátový orech, zaprášime múkou a urobíme zápražku. Zalejeme mliekom a keď omáčka prevrie, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, mletý muškátový orech, soľ a korenie. Na omáčku poukladáme filety z ryby.
- 3
Dáme do rúry vyhriatej 195 °C a pečieme odkryté 25 minút.
- 4
Ak je po vytiahnutí omáčka moc hustá, tak vyberieme rybu a omáčku doriedime mliekom a podľa potreby ešte dochutíme.
- 5
Pôvodný recept robil autor Tomasz Strzelczyk asi v troch rôznych nádobách, panvica, potom hrniec a nakoniec pekáč. Ja som to robil všetko v tomto (foto je ešte z prvého pokusu so špenátom).
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu