Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný recept bol so špenátom, ja som vymenil špenát za kôpor a trochu upravil...
Suroviny
500 g (filety) |
|
čerstvý |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 dcl |
|
3 dcl |
|
100 g |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Filety nakrájame na rovnaké kúsky, ideálne je keď sú aj rovnako hrubé. Posolíme a pokoreníme.
- 2
Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita a pridáme cesnak a mletý muškátový orech, zaprášime múkou a urobíme zápražku. Zalejeme mliekom a keď omáčka prevrie, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, mletý muškátový orech, soľ a korenie. Na omáčku poukladáme filety z ryby.
- 3
Dáme do rúry vyhriatej 195 °C a pečieme odkryté 25 minút.
- 4
Ak je po vytiahnutí omáčka moc hustá, tak vyberieme rybu a omáčku doriedime mliekom a podľa potreby ešte dochutíme.
- 5
Pôvodný recept robil autor Tomasz Strzelczyk asi v troch rôznych nádobách, panvica, potom hrniec a nakoniec pekáč. Ja som to robil všetko v tomto (foto je ešte z prvého pokusu so špenátom).
Tiež treska:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu