Makový koláč, jednoduchšie už to nejde
Najlepší makový koláč s čokoládou, ktorý sa zje vždy ako prvý.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
200 g mletý |
|
4 ks |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
z 1 citróna |
|
1/2 ballíčka |
|
1 štipka |
|
Na potretie koláča: | |
|
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 170 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Použila som plech rozmerov 35x30 cm (koláč je vyšší).
- 2
Oddelíme žĺtka od bielkov, vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme ostatné suroviny okrem bielkov. Tie vyšľaháme zvlášť a zamiešame ručne do cesta. Cesto vylejeme na plech. Dáme piecť, pečieme na 170 °C cca 35 minút.
- 3
Pripravíme si čokoládovú polevu. Čokoládu rozpustíme spolu s maslom a olejom nad parou, miešame pokiaľ sa nevytvorí hladká vláčna hmota.
- 4
Upečený koláč natrieme džemom, ja som použila jahodový a poliala teplou polevou z čokolády. Nakoniec som ozdobila kôpkami džemu a jahôdkou. Prajem dobrú chuť a vyskúšajte.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu