Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia v karí marináde fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. marca 2021
Kuracie prsia v karí marináde (fotorecept)
Foto: cesminaz

Kuracie prsia na tento spôsob sú veľmi chutné a šťavnaté. Mäsko je za pár minút upečené a preto sa to hodí najmä na Zobraziť celý popisKuracie prsia na tento spôsob sú veľmi chutné a šťavnaté. Mäsko je za pár minút upečené a preto sa to hodí najmä na uponáhľané, alebo "relaxačné" dni :-) V oboch prípadoch určite oceníte túto skvelú rýchlovku.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/09/kuracie-prsia-v-curry-marinade.html?m=1

Suroviny

2 ks
Na marinádu:
6 PL
2 KL hustý
2 zarovnané KL
1 KL
4 PL
2 kopcovité KL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetko čo budeme potrebovať.

    Kuracie prsia v karí marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske si na marinádu zmiešame všetky uvedené prísady a aj prsia si nakrájame na ľubovolné kúsky. Ja krájam prsia na hrubšie pásy, tak to máme radi :-) Napokon mäso naložíme do marinády a dáme aspoň na 1 noc do chladničky. Ja toto mäso pripravím niekedy aj 2-3 dni vopred.

    Kuracie prsia v karí marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V deň pečenia urobím najprv prílohu a až potom mäso, ktoré pred podávaním vyberiem z marinády a z oboch strán opečiem. Je hotové raz-dva :-)

    Kuracie prsia v karí marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prílohu si zvolí každý podľa chuti :-) Kľudne si mäso môžete dať aj medzi žemľu a obložiť zeleninou a pridať dresing alebo tatársku na to :-) Prajem dobrú chuť!

    Kuracie prsia v karí marináde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Diskusia k receptu

evanaaa
Najprv som videla len časť obrázku, zvrchu, tak som si myslela, že je to rizoto, ktoré sa chystám robiť, ale toto sa mi páči, musím si recept uložiť, nech naň nezabudnem, tá kari marináda je fajn, len ja nemám rada chuť čierneho korenia, ak už treba, tak dávam len štipku bieleho, ale tu by som ho prípadne nahradila aj štipkou ml. čili, aby boli prsia pikantné trochu. Inak, lahodné a dobré určite.
farbuska
Mäso, kuracie aj iné, marinujem v rôznych jogurtových marinádach pomerne často. Mäso v nich skrehne a skráti sa čas prípravy. Niekedy kupujem, najmä v ázijských obchodoch, aj koreninové zmesi na tento spôsob prípravy, ale robím si aj sama vlastné variácie. Vďačný recept, @cesminaz .
motyka
Ja taktiež rada pripravujem rýchlejšie jedlá.Toto je super. Vyzerá vynikajúco, aj sviatočne a pritom nie až tak náročné na prípravu. @cesminaz - vďaka za recept, zajtra MDŽ - ozvláštnim obed. Pozdravujem....
cesminaz
@evanaaa (4.3.2021 20:56)

Milá @evanaaa to čierne korenie dá inú chuť než čili :-) tu nejde len o štiplavosť. A biele je zas niečo iné :-) Ale rob ako myslíš, ako je tebe dobre. Chutné to bude určite tak či tak :-) Pozdravujem.
cesminaz
@farbuska (5.3.2021 07:27)

Ano jogurtové marinády sú fakt velmi dobré , robím ich tiež niekolko :-) Vdaka za komentík.
cesminaz
@elenas vdaka :-) @motyka ano rýchle jedlá sa niekedy veru zídu :-) Príloha je celkom obyčajná, ryža varená s mrkvou a brokolicou :-) ale je to velmi chutné a pasuje to spolu. A ako vravíš je to aj pekné a farebné na oko. Pozdravujem :-)
1x motyka
kvakac
Dnes odskúšané - chutilo nám všetkým. Je to veľmi dobrá chuť, mäso šťavnaté. Odporúčam aj ostatným.


zolik
Fantasticke.
Sedim na terase a po tomto vynikajucom jedle sa citim ako na dovolenke.
Dakujem a zdravim
Tvoj Zolik od pece ;-)


cesminaz
@zolik (12.6.2021 19:58)

:-)) Zdravím milá @zolik ;-D Teším sa, že jedlo chutilo, aj u nás je to velmi obľúbená rýchlovka. Vdaka za správu a srdečne pozdravujem!