Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami
Foto: bugout
Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou...
Postup
-
1
K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, strúčik cesnaku, strúhanku, soľ, korenie a vajce. Dobre premiešame a vyformujeme fašírky (z tohto množstva mäsa urobíme štyri väčšie). Opečieme ich chrumkava, 2 - 3 minúty z každej strany na silnejší výkon, aby mali peknú "kôrku".
- 2
Kým sa fašírky opekajú, nakrájame si huby. Mäso vyberieme a postupne opečieme na masle huby, tak aby sa nezačali dusiť a potom pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej opekáme. Po pár minútach nasleduje cesnak, premiešame a pridáme podľa chuti soľ a korenie.
- 3
Zaprášime polievkovou lyžicou múky a chvíľu ďalej opekáme. Nasleduje pivo, ktoré po troške prilievame a stále miešame. Keď prilejeme všetko pivo, omáčku necháme trochu zredukovať a vrátime do nej fašírky. Stiahneme výkon na minimum a ešte desať minút dusíme.
Tiež hovädzie fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak to ma teší. Priznám sa, že pikantné sa mi k tomuto moc nežiada a ani ma nenapadlo. A to pikantné u nás doma veru ide na odbyt. Ono sú jedlá ktoré si neviem predstaviť bez niečoho pikantného, ale toto je ten opak, že nejaké čili ma k tomu ani nenapadlo. Niekedy však určite vyskúšam. Som rád, že chutilo.
Jeste jedna, zasadni poznamka. Kdyz se to ulezi, stacilo do vecera, chutna to jeste líp!! A jeste k te pikantnosti. mela jsem na mysli ne ze aby to palilo, ale kapku nejake svezi chuti. Neumim lip vyjadrit. Jinak jsem dala hodne pepre, super to bylo! A moc chutnalo i s ryzi. Jiste jeste nekdy na to dojde.
U nás bolo zjedené do 20 minút.... Skúsim to nabudúce nechať, resp. urobiť viac. Už chápem čo myslíš s tou pikantnosťou. Ja som barbar keď sa mi zdá, že jedlu niečo chýba beriem do rúk soľ.