Buchty s lekvárom fotorecept
Buchty, ktoré zvládne každý.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
400 ml |
|
7 PL |
|
4 PL |
|
42 g |
|
z 1 citróna |
|
štipka |
|
Na potretie plechu a buchiet: | |
125 g |
|
Na naplnenie: | |
|
Postup
-
1
Z droždia, trochy vlažného mlieka a lyžice múky urobíme kvások. Necháme ho vzísť cca 10 minút. Vznikne nám pena a tak to má byť. Ostatné suroviny dáme do misy, prilejeme kvások a vymiešame vláčne cesto. Ak sa vám zdá cesto tuhé, môžete pridať troška mlieka, no nemalo by sa to stať. Ja miesim v robote s hákom na dvojke rýchlosti cca 10 minút. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť prikryté utierkou.
-
2
Cesto si dám na pomúčenú dosku a vyvaľkám na obdĺžnik s hrúbkou cca 1 cm. Rozrežem na štvorce, naplním domácim hustým slivkovým lekvárom. Lekvár alebo plnka, ktorú dávate musí byť naozaj hustá, aby z buchiet nevytiekla. Každý štvorec preložím len z jednej strany, stlačím trocha, boky nestláčam, nechávam ich voľné, nebojte sa, nič nevytečie. Buchty sa ukladajú tesne vedľa seba, podkysnú a pri pečení sa krásne boky spoja.
- 3
Poukladáme ich na dobre vymastený plech rozpusteným maslom. Buchty dobre pomastíme. Ja na buchty nalejem polovicu masla, buchty majú plávať. Len trocha masla si nechám na potretie po upečení . Buchty nechám ešte podkysnúť cca 10 minút.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 cca 25 minút. Sú vynikajúce, vo vnútri vláčne a na vrchu chrumkavé a dlho mäkké. Dobrú chuť.
- 3
Ďakujem 🥰