Krúpové fašírky
Krúpové fašírky

Krúpové fašírky s mangoldom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 10:27
Krúpové fašírky s mangoldom (fotorecept)
Foto: tejaja

Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré. V lete z čerstvého mangoldu, v zime možno použiť mrazený.

60 (+ státie) minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
1 ks
2 PL
1 ks
2 PL
 (alebo bazalka)



Postup

  1. 1

    Krúpy zalejeme vodou a necháme hodinku namáčať, budú skôr uvarené. Potom ich uvaríme domäkka. Vody sa snažíme dať len toľko, aby sa pri varení vstrebala. Zakryté necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme rozmixovaný mangold (môžeme ho aj zomlieť na mäsovom mlynčeku) a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.

    Krúpové fašírky s mangoldom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom k mangoldu pridáme vychladnuté krúpy, vajce, múku, lístky tymianu, jogurt a osolíme. Dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.

    Krúpové fašírky s mangoldom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte raz premiešame a ak je treba, pridáme lyžicu strúhanky. Zbytočne strúhanku nepridávame, ak netreba, hmota nemá byť pevná, len tak hustá, aby sa dala tvarovať, nie viac. Tvarujeme fašírky a obaľujeme ich zľahka v sezamových semienkach.

    Krúpové fašírky s mangoldom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyprážame na oleji z oboch strán.

  6. 6

    Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu