Krúpové fašírky s mangoldom fotorecept
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré. V lete z čerstvého mangoldu, v zime možno použiť mrazený.
príprava
Postup
-
1
Krúpy zalejeme vodou a necháme hodinku namáčať, budú skôr uvarené. Potom ich uvaríme domäkka. Vody sa snažíme dať len toľko, aby sa pri varení vstrebala. Zakryté necháme vychladnúť.
- 2
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme rozmixovaný mangold (môžeme ho aj zomlieť na mäsovom mlynčeku) a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.
- 3
Potom k mangoldu pridáme vychladnuté krúpy, vajce, múku, lístky tymianu, jogurt a osolíme. Dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.
- 4
Ešte raz premiešame a ak je treba, pridáme lyžicu strúhanky. Zbytočne strúhanku nepridávame, ak netreba, hmota nemá byť pevná, len tak hustá, aby sa dala tvarovať, nie viac. Tvarujeme fašírky a obaľujeme ich zľahka v sezamových semienkach.
- 5
Vyprážame na oleji z oboch strán.
- 6
Podávame so zeleninovým šalátom.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu