Šampiňónová polievka
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 2. marca 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 2. marca 2021
Foto: Richard Gerenyi
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do hydinového vývaru. Ak použijeme namiesto šampiňónov sušené huby, predtým, ako ich dáme variť, ich namočíme. Huby krátko povaríme a pridáme mrvenicu.
- 2
V druhej rajničke na bravčovej masti osmažíme dohneda nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a krátko orestujeme. Túto zápražku pridáme do polievky, ochutíme majoránom, soľou a čiernym korením.
- 3
Polievku necháme zovrieť a po prevretí môžeme odstaviť.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu