Grilované marhule s piškótovým korpusom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 15:00
mesačník Varecha, dnes 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Sladké ovocie na grile krásne skaramelizuje a stane sa z neho dokonalý letný dezert.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marhule rozpolíme a odstránime kôstky. V kastróliku na rozohriatom grile rozpustíme maslo s cukrom.
- 2
Marhule potrieme maslovo-cukrovou zmesou a poukladáme ich na rozpálený gril nad priamy žiar. Opekáme ich 5 minút, kým miestami jemne nezhnednú a neprehrejú sa.
- 3
Plátky piškóty jemne pocukrujeme a prebytočný cukor oklepeme. Potom piškóty položíme na gril a opekáme asi minútu z každej strany. Plátky piškóty servírujeme s grilovanými marhuľami a jogurtom.
Tiež marhule:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu