Paprikáš
Paprikáš

Hydinový paprikáš

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2021
Hydinový paprikáš
Foto: Richard Gerenyi

Suroviny

600 g vykostené
2 PL
2 ks
1 ČL
1 PL
podľa chuti
200 ml
2 PL
Halušky:
250 ml
1 ks
3 ks
100 g
100 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hydinové stehná vykostíme, očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Do horúcej masti dáme na rezančeky nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso, prudko orestujeme, aby nepustilo šťavu. Pridáme soľ, korenie, papriku, rascu a podľa chuti aj štipľavú papriku.

  3. 3

    Krátko podusíme, neskôr podlejeme trochou vody a privedieme do varu. Keď je mäso hotové, rozšľaháme v smotane múku, primiešame k mäsu a necháme prevrieť.

  4. 4

    Halušky: V mlieku rozhabarkujeme vajíčko so žĺtkami, postupne pridáme detskú krupicu a polohrubú múku, posolíme a necháme chvíľu postáť. Ak je cesto redšie, treba prisypať múku. Hádžeme do vriacej osolenej vody nožíkom z dosky alebo cez haluškár. Keď halušky vyplávajú, treba ich ešte 5–7 minút povariť. Potom ich scedíme a polejeme opraženým maslom, alebo môžeme dať maslo opražiť na panvicu a na ňom potom opražiť halušky.

Diskusia k receptu