Hydinový paprikáš
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2021

Foto: Richard Gerenyi
Suroviny
| 600 g vykostené |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml |
|
| 2 PL |
|
| Halušky: | |
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| 80 g |
|
Postup
-
1
Hydinové stehná vykostíme, očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- 2
Do horúcej masti dáme na rezančeky nakrájanú cibuľu. Osmažíme ju do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso, prudko orestujeme, aby nepustilo šťavu. Pridáme soľ, korenie, papriku, rascu a podľa chuti aj štipľavú papriku.
- 3
Krátko podusíme, neskôr podlejeme trochou vody a privedieme do varu. Keď je mäso hotové, rozšľaháme v smotane múku, primiešame k mäsu a necháme prevrieť.
- 4
Halušky: V mlieku rozhabarkujeme vajíčko so žĺtkami, postupne pridáme detskú krupicu a polohrubú múku, posolíme a necháme chvíľu postáť. Ak je cesto redšie, treba prisypať múku. Hádžeme do vriacej osolenej vody nožíkom z dosky alebo cez haluškár. Keď halušky vyplávajú, treba ich ešte 5–7 minút povariť. Potom ich scedíme a polejeme opraženým maslom, alebo môžeme dať maslo opražiť na panvicu a na ňom potom opražiť halušky.
Tiež paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu